Шиптарска дијаспора протестује против оснивања ЗСО

0
зсо

зсо

Шиптарска дијаспора протестује против оснивања ЗСО.

У Берлину, у организацији активиста удружења албанске дијаспоре и подршку центра Покрета Самоопредељење у Немачкој, данас је одржан протест против оснивања Заједнице српских општина (ЗСО) на Косову и Метохији, преноси Коха.
Окупљени су носили транспаренте на којима је писало “Против Боснизације Косова”, “Нема ЗСО”, “Нема етничке поделе”, Вучић=Путин”, “Вучић жели још један рат у Европи”…
“Ми, албанска дијаспора у Немачкој, окупили смо се да дигнемо глас против агресије Србије према Косову. Све је јасније да Србија, у сарадњи са Русијом, има за циљ да дестабилизује Балкан. Србе који живе на Косову Београд систематски злоупотребљава како би Косово учинио нефункционалним. Српске банде које контролише Београд контролишу наше суграђане на северу, претећи им насиљем”, рекла је једна учесница протеста, преноси „Косово онлајн“.
Прочитајте још:  Мађарски амбасадор: Питање повлачења признања Косова није на дневном реду
Према њеним речима, Србија са ЗСО тежи да подели косовско друштво по етничкој основи.
“Србима на Косову није потребна ексклузивна моноетничка организација. Већина њих то не жели. Њима је потребна интеграција и добра перспектива живота на Косову. Циљ Београда је да државу Косово учини нефункционалном и поткопа његов суверенитет. Моноетничка заједница би Косово учинила другом Босном. Тамо Република Српска делује као држава у држави и онемогућава напредак земље. Овај модел не сме да се понови на нашим просторима. Не желимо такву поделу. Позивамо САД, Европску Унију и Немачку да одбију такве захтеве”, рекла је она током говора.
Она је такође рекла да подржавањем захтева Србије, међународна заједница подржава етничку поделу такозваног Косова.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=aRsnZuNSZic

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *