Црна Гора: Украјинска амбасада бесни, слово З није кривично дело

0
слово 3

слово 3

Црна Гора: Украјинска амбасада бесни, слово З није кривично дело.

Полиција и тужилаштво Црне Горе не виде ништа противзаконито у коришћењу симбола З у јавном простору.

Ово су изјавили припадници реда након патриотског митинга у Подгорици, на којем је развијена руска застава са симболом З, јавља дописник ПолитНавигатора.

Украјинска амбасада у Црној Гори је као одговор затражила од власти ове земље „да не дозволе провокације које имају за циљ оправдање руских злочина“.

Прошле суботе у центру Подгорице, на обалама Мораче, више од сто родољубивих житеља црногорске престонице окупило се на митингу подршке „Српском Косову“. Поред државних застава Црне Горе, на митингу су биле и заставе Србије, Русије (укључујући и једну велику са симболом З) и Доњецке Народне Републике. На једном од транспарента је био слоган „Молите се Богу, држите се Русије!“ Организатори митинга још нису познати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мобилизација у Кијеву: Инвалиди да се спреме
Управа црногорске полиције саопштила је да су њени службеници “извршили ненајављено јавно окупљање” након што су сазнали на друштвеним мрежама да ће се то одржати. Полиција је навела да током скупа није било нарушавања јавног реда и мира.

„Поводом предметног скупа и истакнуте заставе Руске Федерације, на којој је слово З, полицијски службеници су обавестили Главно тужилаштво у Подгорици, у којем су констатовали да у овом предмету нема елемената кривичног дела. догађај“, саопштено је из црногорске полиције.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *