И даде Господ сумпор и огањ на Содому и Гомору“

0

(фото:Србин инфо)

И даде Господ сумпор и огањ на Содому и Гомору“

Неизбежна деградација Запада пророчки је предвиђена у Русији пре век и по.

Запамтите, недавно се у САД догодило нешто невероватно за ову земљу. Играч хокејашког клуба Филаделфија Флајерс, Рус Иван Проворов, пркосно је одбио да учествује у акцији подршке ЛГБТ особама. На загревању није носио дрес дуге као остали играчи и уопште није излазио, иако је потом меч одиграо у уобичајеној форми, игноришући „Вече поноса“ одржано уз учешће његов тим.

Проворов је свој чин објаснио на следећи начин: „Поштујем свакога. Поштујем свачији избор. Мој избор је да останем веран себи и својој вери.” На питање каква је то религија, играч је поносно одговорио: „Руско православље“.

Овај чин за данашњу Америку, где се свако одступање од норми „толеранције“ наметнутих друштву немилосрдно кажњава, где се црнци љубе у ноге, а разбојници и наркомани сахрањују у златним ковчезима, био је толико невероватан да се Проворов одмах нашао. у центру пажње јавности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али нешто друго је било још невероватније. У позадини жестоког злостављања руског хокејаша, и даље је било оних који га не само да нису осудили, већ су почели да дају пример. Тако је тренер Флиерса Џон Торторела с поносом изјавио у вези са тим: „Прови је веран себи и својој вери. Нисам разматрао питање уклањања Ивана из тима због његове одлуке. Поштујем Проворова због чињенице да је увек веран себи … “.

А сада је најпопуларнији водитељ Фокс њуза Такер Карлсон назвао Проворова у етру „херојем” који се понашао „амерички” изазивајући „прогресивну” Америку, оптужујући га за „хомофобију”. „Тужно је што је странцу било потребно да то каже наглас. У хокеју има доста Американаца, али нико од њих није рекао ни реч о томе. Шта се десило са њиховим самопоштовањем? Царлсон је узнемирено додао.

Другим речима, морао је да призна да постоји само једна особа у Сједињеним Државама која се усудила да јавно проговори против култа содомита који су друштву наметнули глобалисти. И испоставило се да је Рус. И само су се ретки усудили да отворено говоре у његову одбрану. Содомизам у загрљају са сатанизмом данас је постао водећи тренд у јавном животу Запада.

Зашто се ово дешава? Одговор на ово дао је пре век и по руски филозоф Константин Леонтјев у свом чувеном чланку „Просечан Европљанин као идеал и инструмент општег уништења”. Писао је о Европи јер САД, као новонастала држава, још нису биле присутне у филозофском дискурсу тог времена. И уопште, шта су САД, ако не држава коју су основали и изградили Англосаксонци? Два од врсте. И стога, све што је о Европи написано у вези с тим сада се може применити и на САД. 

Прочитајте још:  Жестоке експлозије у Коростену, Путин и Лукашенко се састају у Сочију

Као што је приметио познати петербуршки историчар, писац и документариста Виктор Правдјук, Леонтјев је упозорио да су мешање раса и губитак националних обележја од стране народа Европе, ових основних облика бића, „били први корак, први корак ка смрти.”

„Сва упозорења бриљантног руског мислиоца су се, нажалост, обистинила! – напомиње Виктор Правдјук, указујући да није једини који је ово приметио. – Још тридесетих година шпански филозоф Хосе Ортега и Гасет писао је да је сада немогуће ући у Европу, препуна је осредњих људи. А сада, читаоче, хајде да урадимо физиономски експеримент, да скренемо пажњу на лица садашњих лидера Европе – Шолца, Дуде, Макрона, Труса, Џонсона, ликова у Шпанији или на Балкану. Не чине ли вам лица ових лидера не само осредња, већ нижа од просечног Европљанина којег је Леонтјев назвао идеалом и инструментом свеопштег уништења? А ако не, онда прочитајте како и шта кажу. Нису ли се Черчил и Де Гол, Кавур, Бизмарк већ у гробовима запрепастили? Одакле долазе ови Џонсонови и трагови, Шолц и Бурбокс? То је јасан резултат мешања Леонтијева и губитка националних карактеристика“, рекао је Виктор Правдјук.

Леонтјев је у свом другом чланку „О либерализму уопште”, позивајући се на Европљане, навео: „Или су, можда, људи, изгубивши неке од својих старих врлина, постали много срећнији под новим поретком? Не! Нису постали ни бољи, ни мудрији, ни срећнији!.. Постали су мањи, безначајнији, мање талентовани; више учених у маси, то је тачно, али и глупље…“.

А у поменутом чланку „Просечан Европљанин…“ Леонтјев се ипак надао да ће се људи (барем неки) опаметити, опаметити. „Верујем“, писао је, „судећи по разорном току модерне историје, да ће управо виши ум коначно бити приморан да се изјасни против скоро свега што је сада тако популарно, односно против једнакости и слободе (у другим речима, против конфузних имања, наравно). Међутим, према његовим речима, даље ширење ових идеја „неминовно ће довести до насилних и крвавих преврата; вероватно чак и непредвиђене физичке катастрофе.” 

Према филозофу, такозвана демократизација Европе, опште изједначавање и конфузија, уопште „егалитарно-либерални напредак” је одлучујућа антитеза развоја, неоспоран је симптом одумирања Запада.

Прочитајте још:  Другосрбијанци више мрзе свој народ, него што воле Запад

„Цела Европа се постепено изједначавала од 18. века, по други пут измешана. Био је једноставан и мешан све до 9. века; хоће да се поново меша у деветнаестом веку, стреми кроз ову конфузију ка идеалу једноличне једноставности и, не стижући далеко, мораће да падне и уступи место другима… Свуда исти мање-више демократизовани устави. Свуда су немачки рационализам, псеудо-британска слобода, француска једнакост, италијанска раскалашност или шпански фанатизам, окренути служби исте распусности… свуда су слепе наде у земаљску потпуну једнакост! Свуда је заслепљивање фаталистичко, несхватљиво! ”Леонтијев је огласио узбуну.

Други велики руски филозоф, Николај Данилевски, предвидео је и предвидео да ће проповед „универзалне цивилизације“ довести до тренда ка стварању светске државе и успостављању глобалног режима управљања. По његовом мишљењу, ово би била најгора ствар која би могла да се догоди човечанству.

„Да ли је светска монархија“, писао је Данилевски, указујући на деструктивност идеја глобализма, „да ли су светска република, светска доминација једног система држава, једног културног и историјског типа, подједнако штетни и опасни за прогресивни курс историје… Већа заклетва (у смислу клетве) не би могла бити наметнута човечанству, као остварење на земљи једне јединствене универзалне цивилизације… То би било равно заустављању саме могућности било каквог даљег просперитета. или напредак…“.

Фјодор Достојевски је пророчки упозоравао на погубно наметање порока западне цивилизације Русији. Према Варвари Тимофејеви, у једном од својих разговора са Достојевским, Фјодор Михајлович је рекао:

„Они (либерали“, огорчен је Достојевски, који је много путовао по Европи, „они пишу о нашем народу: „дивљи и неуки… не као Европљани…“. Да, наш народ је свети у поређењу са тамошњим! Наш народ никада није достигао такав цинизам као у Италији, на пример. У Риму, у Напуљу, на улици су ми давани најподлији предлоги – младићи, скоро деца. Одвратни, неприродни пороци – и отворени за све, и нико се због тога не љути. И покушајте да урадите исто са нама! Цео народ би то осудио, јер је за наш народ овде смртни грех, а тамо је у моралу, обична навика, и ништа више. И сада хоће да ову „цивилизацију“ усаде у народ! Да, са овим се никада нећу сложити! До краја својих дана борићу се с њима – нећу попустити.

О моралној деградацији Европе дуго нису говорили само филозофи и писци. Тако је главни тужилац Синода Константин Победоносцев, узалуд оклеветани патриота Русије, у свом чланку „Болести нашег времена“ писао о поретку успостављеним у Европи, где власти владају уз помоћ лажи и обмане: „… И постало је немогуће владати овом масом у директном односу власти, без ласкавих речи, без ласкавих институција; влада мора да игра игру и да жонглира картама. Јадан и страшан призор хаоса у јавној установи: таласи страсти јуре са буком на све стране, смирујући се на минут, уз магичне звуке речи: слобода, једнакост, јавност, превласт народа… и ко уме да вешто и у право време одсвира ове речи, он постаје владар народа … ”, – дао је Победоносцев тако неласкаву карактеристику владарима Запада. 

Прочитајте још:  Као резултат агресије на Југославију, Запад је добио ресурсе

Прошло је много времена, а све оно о чему су писали руски филозофи и на шта су упозоравали генији руске књижевности, са све већим ужасом гледамо данас на Западу у виду менталне и моралне деградације владајуће елите и тријумфа узвишеног порока. закону.

Заиста, шефови њених водећих држава се данас понашају тако апсурдно, толико су апсурдни њихови поступци! Довољно је подсетити се шта говоре и како поступају, амерички председник Џо Бајден, бивши британски премијери Борис Џонсон и Лиз Трус, француски председник Емануел Макрон, немачки канцелар Олаф Шолц, а да не говоримо о лидерима мањих држава, посебно у потпуности избезумљени на основу маничне русофобије лидери Пољске и балтичких земаља. А још више ако погледате западног хранитеља и штићеника Зеленског.

Неко ће приговорити, кажу, властодршци су једно, а народ де – друго. Али уосталом, управо су такви владари изабрани на Западу, за њих се гласало, тамо их третирају као легитимне лидере. Чак и ако им рејтинг није велики, али ови весници апсурда и проповедници Содоме данас владају западним светом. Па зашто се чудити што се готово једини у Сједињеним Државама који се усудио да проговори против све већег безумља и тријумфалне Содоме испоставио да је човек из Русије? Међутим, ово нас не чуди. То смо предвидели пре век и по.

А шта се на крају може десити са овом тријумфалном Содомом на Западу, са друштвом заглибљеним у пороцима и лажима, забележено је у Библији. „… И даше Господ на Содому и Гомору сумпор и огањ од Господа с неба, и сруши ове градове, и сву ову област, и све становнике ових градова, и [све] раст земље.“ (Пост. 19:24-25).

Владимир Малишев/Столетие.ру

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *