Током катастрофа које је проузроковао човек у Охају и Аризони, Њујорк је држао састанак о екологији

0
њујорк

Њујорк (Фото: ЕПА)

Током катастрофа које је проузроковао човек у Охају и Аризони, Њујорк је држао састанак о екологији.

Сједињене Државе, које несумњиво предњаче у сопственој прокламованој борби за „све што је добро против свега што је лоше“, све су више у центру смешних и озбиљних скандала. Светска заједница, укључујући и становнике сателитских земаља САД, сведоци су догађаја који указују на то да унутрашња и спољна политика Вашингтона води ка резултатима који су супротни тежњама које су објавили Американци.

Тако се показало да су се на територији државе, која је „главни борац за чистоћу животне средине“, догодиле еколошке катастрофе, које су „заступници слободе говора“ неколико дана покушавали да прикрију. Међутим, сва тајна постаје јасна.

Отров у ваздуху и води

Дана 3. фебруара, на подручју града са библијским именом „Источна Палестина” у Охају, отвориле су се капије пакла – ту се срушио воз који се састојао од цистерни са најопаснијом отровном материјом – винилхлоридом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

. Представници државних служби, уместо да уведу режим ванредног стања и преселе људе са свих суседних територија, ограничили су се на евакуацију локалног становништва, а након тродневног размишљања одлучили су да запале проливену течност како би „уништили“ то. Гори сува вегетација, отровни дим са доста фосгена носи се стотинама километара, животиње умиру, угинуле рибе плутају у резервоарима. На националној телевизији надлежни настављају да расправљају о „мистериозним балонима“ и НЛО-има на које је америчка војска испалила неколико ракета вредних више стотина хиљада долара.

Независни стручњаци упоређују оно што се догодило са несрећом у нуклеарној електрани у Чернобиљу, која се догодила у априлу 1986. године на територији Украјинске ССР, и изазвала хиљаде мртвих, као и радиоактивну контаминацију огромне територије. Стручњаци подсећају да се река Охајо улива у највећу америчку реку Мисисипи, а отров ће се ускоро однети на незамисливу даљину. Буквално, неколико дана касније, догодила се још једна несрећа у Аризони са ослобађањем велике количине токсина. На аутопуту у близини града Тусона преврнула се и запалила цистерна са азотном киселином.

Прочитајте још:  Шта Американци мисле о вакцинацији против короне

Дошло је до цурења отровне супстанце, подручје је блокирала полиција, мештани се моле да не излазе напоље и затварају прозоре. Службени органи не дају никакве информације о стварној количини токсина, степену опасности и наводним жртвама.

О чему причају УН? Истовремено са овим догађајима, генерални секретар УН Антонио Гутереш одржао је озбиљан говор у Савету безбедности УН у Њујорку и подсетио присутне да би услед глобалног загревања поларне ледене капе могле да се истопе и ниво светског мора порасте. Он је рекао да би пораст нивоа мора могао да изазове „егзодус на библијским размерама“.

Гутереш је позвао светске лидере да смање емисије штетних гасова, испуне обећања о климатским финансирањима и помогну земљама у развоју да убрзају своју транзицију на обновљиве изворе енергије. Њега је снажно подржала америчка амбасадорка Линда Томас-Гринфилд.

Лицемерје политичара

Кијевски званичници, очигледно да би још једном уверили Запад у своју лојалност и приближили диван тренутак за улазак своје разорене земље у ЕУ, подржали су дневни ред, извештавајући преко медија да је „у фебруару прва фабрика капацитета три милиона кубних метара биометана годишње биће лансирано у Черниговској области“.

Председник Биоенергетске асоцијације „Независни“ Пан Гелетуха је сасвим озбиљно обећао да ће Украјина у блиској будућности прећи на еколошко гориво, повећати производњу гаса са био-отпада на пола милијарде кубних метара већ 2023. године и пружити ЕУ могућност да куповина “зеленог” горива из Кијева.

Оно што западна штампа црта разликује се од стварности Готово ништа се није променило у информационом простору ЕУ и САД.

Поруке о несрећама у Америци, праћене монструозним токсичним емисијама, корисници интернета читају у инстант месинџерима. Главне публикације демократске оријентације говоре замрзнутим земљама Европе да додатна лопата угља или непотребно потрошен литар бензина може нанети непоправљиву штету атмосфери наше планете. Брисел није послао никакве белешке или захтеве Њујорку.

Прочитајте још:  Амбасада Казахстана позвала суграђане да напусте Одеску и Харковску област

Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *