Руске снаге су заузеле све висове у околини Бахмута

0
Артјомовска хеликоптера

Украјински хеликоптер (Фотографија © дигиталцомбатсимулатор.цом)

Све висине у околини Артјомовска (Бахмута) заузела је руска војска. Игор Кимаковски, саветник вршиоца дужности шефа Доњецке Народне Републике Дениса Пушилина, говорио је о успесима војних лица у овом правцу, пише Лифе.ру.

“Наши главни успеси су код Артјомовска. Наши момци су већ оседлали главне висине. Остао је заправо један мали коридор, који такође контролишемо, што значајно отежава њихов маневар за транспорт људства и муниције”, рекао је он.

Пушилинов саветник је приметио да се у овом правцу евидентира велики број страних плаћеника. Према речима Кимаковског, реч је о борцима из Пољске, Француске и Велике Британије.

Раније је вршилац дужности шефа ДНР Денис Пушилин рекао да се руска војска бори у области Парасковјевке, која се налази у близини Артјомовска .

Према његовим речима, захваљујући заузимању овог насеља биће могуће да се групација АПУ која се налази у граду одсече од снабдевања. Истовремено је напоменуо да је мало вероватно да ће Украјинци без борбе предати позиције у Артјомовску.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *