Бајден честитао тзв. Косову годишњицу „независности“

1
бајден, америке

Џо Бајден

Бајден честитао тзв. Косову годишњицу „независности“.

Док се јуче радовао даљем јачању „партнерства наших земаља и пријатељства наших народа“, у честитки упућеној председнику Србије поводом Дана државности Републике Србије, само дан после честитке стижу и у јужну покрајину, али мало другачијег контекста.

Наиме, председник САД Џозеф Бајден честитао је председници привремених институција у Приштини Вјоси Османи 15. годишњицу „проглашења независности“.

Прочитајте још:  На кромпиру добра зарада, али га имамо све мање
У свом писму Бајден је подржао одлуку приштинских институција да прихвате француско-немачки план који би, како он наводи, „довео до међусобног признања две стране“, преноси „Репортери“.

„Подржавамо вашу одлуку да прихватите европски план за нормализацију односа, који за коначни циљ има међусобно признање, а који би довео до мирније будућности за народе Косова* и Србије“, написао је Бајден.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Двоструки аршини Запада постали су свакодневна појава.

Поред тога, он је нагласио да су „Косово“ и САД „заштитиле заједничке вредности“, као и да су подржале народ Украјине у „одбрани од неправедне и неиспровоциране руске агресије*“.

Прочитајте још:  Запаљена повратничка кућа Јаначковића у месту Ново Село Мађунско у општини Вучитрн
Бајден је написао и да жељно ишчекује да види „напредак развоја Косова* у мултиетничку, суверену и независну државу“, као и да подржава „евроатлантске интеграције Косова*“.

Локалне приштинске институције једнострано су прогласиле независност тзв. Косова* 17. фебруара 2008. године, док су САД независност јужне српске покрајине признале дан касније.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бајден честитао тзв. Косову годишњицу „независности“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *