Варшава и Вашингтон разговарају о повећању америчког војног контингента у Пољској

0

Варшава и Вашингтон разговарају о повећању америчког војног контингента у Пољској.

 Вашингтон и Варшава разговарају о могућности повећања америчког војног присуства у Пољској. Ово је изјавио пољски премијер Матеуш Моравјецки у интервјуу америчкој телевизијској компанији Си-Би-Ес, преноси ТАСС.

Према речима Моравјецког, пољско руководство разговара са администрацијом председника САД о питању изградње америчког војног контингента у Пољској. Поред тога, пољски премијер је захвалио САД што су послале системе ПВО Патриот, као и друге системе муниције. Моравјецки верује да ове испоруке могу „ићи у спрези” са размештањем додатних америчких трупа у Пољској, преноси Белта.

 

 

Прочитајте још:  „Њујорк тајмс“ открива истину: Пијацу у Константиновки погодила украјинска ракета
Раније је заменик пољског министра спољних послова Павел Јаблонски рекао да се пољско руководство нада да ће током предстојеће Бајденове посете Варшави бити донета одлука о повећању сталног контингента НАТО трупа на источном крилу алијансе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Џо Бајден ће посетити Пољску од 20. до 22. фебруара, где ће се састати са пољским председником и лидерима букурештанских девет земаља (Бугарске, Мађарске, Летоније, Литваније, Пољске, Румуније, Словачке, Чешке и Естоније).

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *