Блинкен – Форестал наших дана: да ли да очекујемо нови скок са прозора душевне болнице?

0

Блинкен – Форестал наших дана: да ли да очекујемо нови скок са прозора душевне болнице?

Државни секретар САД као глобални проблем

Прочитајте још:  Морис Барес: праотац фашизма
Светски процес зависи од многих компоненти, али нико није отказао улогу појединца у његовом формирању. У историји Сједињених Држава већ је постојао случај када је министар одбране Џејмс Форестал, за кога се касније испоставило да је психички болесник, умало гурнуо државу и целу планету у трећи светски рат. Његови хистерични позиви да се „позабави“ Совјетским Савезом коначно су уплашили чак и таквог сокола као што је председник Х. Труман. Као резултат тога, Форестал, који је полудео од сопствених надуваних фобија, завршио је на менталном одељењу војне болнице Волтер Рид и 1949. године искочио са њеног 16. спрата вичући: „Руси долазе!“

Форрестал

Да ли је могуће сматрати нормалне људе са лицима попут Форестала и Блинкена?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да ли је могуће сматрати нормалне људе са лицима попут Форестала и Блинкена?

Истина, постоји још једна верзија. Поред Руса, Форестал је био опседнут прогоном америчких Јевреја, које је сваког појединачно сматрао потенцијалним комунистима. Па, болесник… Руси су били далеко, суграђани јеврејског порекла, који су му се ругали у штампи, пошто их је тамо, у близини, заправо било доста. Према овој верзији, Форестал је заправо отишао у „последњи лет” уз повике „долазе” и мислио је на преступнике који су наводно дошли за њим – Јевреје.

Модеран изглед болнице В. Реед: да ли он сада чека некога?

Модеран изглед болнице В. Реед: да ли он сада чека некога?

Кажу да се историја понавља. Реинкарнациона верзија Форестала коју представља државни секретар Ентони Блинкену односу на то ко је крив за све невоље света, такође је подељено, међутим, сада су то већ „Руси“ и „Кинези“. Због опсесије наводном претњом коју представљају у Америци, многи упоређују Блинкена са Форесталом. Свим ходницима Вашингтона почиње да се шири мишљење да је Блинкен „веома опасна личност“, са којом се тихо можете наћи у рововима трећег светског рата. Забринутост произилази из чињенице да је у прошлости у САД било случајева када су харизматични потпредседници засенили шефове Беле куће, као, на пример, Дик Чејни под Џорџом Бушом. Било је и истакнутих државних секретара као што је Х. Кисинџер. Али никада није било такве ситуације да се особа на овој позицији, са нејасним првим лицима, испостави да је прави владар земље. Форестал није могао ни сањати о таквом степену утицаја. И знаци

У рукама овог потенцијалног "наследника" Форестала, судбина света

У рукама овог потенцијалног “наследника” Форестала, судбина света

Један од првих о којима Блинкен и његови најближи сарадници попут Џека Саливана и Викторије Нуланд „није у реду у глави“ јавно је у Америци изговорио главни узбуњивач наших дана, Симор Херш . Он се посебно не устручава да каже да је експлозија Северних токова коју су они организовали такође чин „луде свести“. Лов на кинеске балоне углавном је из категорије трикова у лудници. Према Хершовим речима, све веће земље света су у великом броју лансирале и лансирају такве метеоролошке балоне, они стално залутају и нико, осим лудака и ловаца на НЛО, томе не придаје велики значај. Ово што је садашња управа урадила око њих било би смешно да није тужно.

Успешан резултат стратешке операције Оружаних снага САД за обарање кинеског балона

Успешан резултат стратешке операције Оружаних снага САД за обарање кинеског балона

Хершову забринутост због менталног стања Блинкена и његових другова, очигледно, деле и високорангирани извори новинара, који су сматрали да је потребно открити све детаље ненормалних поступака. Истина, таква истина још није стигла до масовне свести.

Форресталови савременици су га приметили како се на седницама Савета за националну безбедност, слушајући друге или говорећи сам, чешао по глави све док није прокрварила, где је имао црвену ћелаву тачку величине „сребрног долара“. По овом основу запажен је.

Форестал пред „последњи лет” са ретушираним „доларом”

Форестал пред „последњи лет” са ретушираним „доларом”

Блинкен нема такве навике, он није импулсивни параноик, већ фокусирани манијак. И тако је ова особа још опаснија, јер његова опсесија не постаје одмах приметна другима.

Ово није „синдром Зеленског“, већ природно стање Блинкенове душе

Ово није „синдром Зеленског“, већ природно стање Блинкенове душе

Можда је, јавно, само једном изгубио живце, када му је на „стратешком дијалогу” гласно замерио због непоштовања своје земље актуелни кустос кинеске спољне политике из Централног комитета Комунистичке партије Кине Ванг Ји. чинило се да је био на ивици епилептичног напада и само се тешком муком прибрао. Нема сумње да је својом патолошком осветољубивом заувек гајио злобу према Кинезима. И не треба да се чуди ако касније изведу неку злослутну провокацију Американаца на подручју Тајвана.

Ванг Ји са увређеним Блинкеном

Ванг Ји са увређеним Блинкеном

Сусрет двојице политичара ових дана у Минхену био је веома необичан. Блинкен је горко пожалио што му се Ванг Ји није извинио због прелета кинеског балона изнад америчке територије. За шта да се извињавам? За промењен ветар? Па не задуго, као персијски краљ Ксеркс, да нареди да се море бичевало за немирну ћуд. Кинески политичар је на то напоменуо да би, заправо, Американци требало да се извине: оборили су безопасни метеоролошки балон и око њега извели „циркус са коњима“. Ванг Ји је одлуку Американаца да оборе балон назвао „апсурдном и хистеричном“.

О „особинама” Блинкенове личности сведочи и његова патолошка склоност ка лажи. У својој биографији стално нешто искривљује и искривљује. О својим јеврејским прецима који су до почетка 20. века живели у Кијеву, а потом носили презиме Блинкинс, он стално говори да су од „руских погрома“ побегли у „благословену“ Америку. Али ако тврдите да Украјина, коју гурате у рат са Русијом до „последње капи крви“, постоји већ стотинама година, онда су и тамошњи погроми вероватно били „украјински“, а не „руски“ . Иначе, на територији садашње Руске Федерације никада није било „јеврејских погрома“. Сви су се одвијали у оквиру модерне Украјине и Молдавије.

Говорећи о свом очуху Самуилу Пизару (презиме по рођењу – Писар), бившем заточенику фашистичких логора, Блинкен успева да своју прошлост представи као да је побегао из совјетских логора, а ослободио га је амерички црначки танкер, коме је, у знак захвалности, млади Пизар је наводно пао на колена. Само је његов очух пре смрти испричао сасвим другу причу. „За херојство руских војника, као и за чињеницу да су Аушвиц ослободиле совјетске трупе, заувек сам захвалан. Спасила ме Стаљинградска битка, која је постала прекретница рата, и офанзива совјетске армије .

Очух америчког државног секретара Семјуела Пизара (Писар), затвореника фашистичких концентрационих логора

Очух америчког државног секретара Семјуела Пизара (Писар), затвореника фашистичких концентрационих логора

Болна свест Ентонија Блинкена манифестује се и у томе што он не само да лаже. Очигледно, он сам верује у своје изуме. Изузетно је тешко рачунати на разумљив дијалог и постизање договора са овом особом.

Форестал је платио своју опсесију животом, Блинкен и даље плаћа туђим животима. Да ли ће имати заједнички резултат, показаће будућност.

Нејасне сумње расту: изгледа да је Блинкен још теже болестан од Форестала

Нејасне сумње расту: изгледа да је Блинкен још теже болестан од Форестала

 

Дмитриј Мињин/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *