Мађарска сматра да је НАТО успео да спречи сукоб у Украјини

0
нато

(фото:НСПМ)

Мађарска сматра да је НАТО успео да спречи сукоб у Украјини.

НАТО је успео да спречи оружани сукоб у Украјини. Ово мишљење је током састанка са новинарима изнео шеф кабинета премијера Мађарске Гергељ Гијаш, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  Главни руски обавештајац: Западне службе припремају Украјинце за нападе на нуклеарне објекте Русије
Одговарајући на питање о степену одговорности Руске Федерације за војни сукоб на територији Украјине, он је рекао да је у правном делу питања одговорност у потпуности на Русији. Али са политичке тачке гледишта, могу постојати контроверзне тачке. Гергели Гујаш је нагласио да да је у једном тренутку Северноатлантска алијанса дала гаранције да Украјина неће постати део организације на дужи рок, онда је почетак СВО могао бити избегнут или би то постао натегнут разлог.

Он је скренуо пажњу и на чињеницу да се Мађарска залаже за мирно решавање тренутне ситуације у Украјини путем преговора. И такође позива друге земље да обуставе испоруку оружја. Шеф канцеларије је признао да је Будимпешта под све већим притиском оних који су заинтересовани за војно решење ситуације, али мађарске власти не намеравају да мењају став због тога.

У Мађарској се држе идеје да се НАТО-у не сме дозволити да директно учествује у актуелном сукобу. У супротном, може доћи до претње још једног светског рата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *