Ана Брнабић: Улазак Србије у ЕУ гаранција мира у региону

0
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Ана Брнабић: Улазак Србије у ЕУ гаранција мира у региону.

Премијерка Ана Брнабић подсетила је да је Европска унија највећи инвеститор у Србији.

Улазак Србије у Европску унију биће гарант безбедности читавог региона. Ово је изјавила премијерка Ана Брнабић, саопштила је у уторак, 28. фебруара, прес служба Владе .
„Земље Западног Балкана треба да буду део мировног пројекта и верујем да се дугорочни мир и разумевање између земаља овог дела Европе најбрже могу гарантовати кроз наше заједничко чланство у ЕУ“, рекла је она.
Прочитајте још:  Новинарима у северном делу Косовске Митровице онемогућен рад
Премијер је подсетио да је ЕУ највећи инвеститор у Србији, али и, наравно, „најуспешнији мировни пројекат човечанства”
Подсетимо, Србија и “Косово” су 28. фебруара подржале споразум о путу нормализације односа који је предложила ЕУ . У тексту документа се наводи да су се стране сагласиле да развијају нормалне, добросуседске односе једна са другом на основу равноправности, признају своја документа и националне симболе, да евентуалне међусобне спорове решавају искључиво мирним путем и да се међусобно не блокирају. пут ка ЕУ. Србија је поднела захтев за чланство у ЕУ 2009. године. 1. марта 2012. земља је добила званични статус земље кандидата за чланство у ЕУ.
Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=itQrZjArHyw

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *