Вучић: Нећу заборавити 2015. када сам лично звао Путина

0
вучић

вучић

Вучић: Нећу заборавити 2015. када сам лично звао Путина.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да никада неће заборавити 2015. годину када је лично звао председника Русије Владимира Путина да нам помогне у Уједињеним нацијама.
“Ја се сећам 2015. године када су нам Руси помогли. Могу да нађем негативне примере, када су нам уводили санкције, али ја нећу заборавити 2015, када сам лично звао Путина да нам помогне у УН. Због тога данас немамо жиг геноцидног народа“, рекао је председник Србије.
Председник је гостујући на РТС рекао да тренутно нема нових притисака на Србију због неувођења санкција Русији, али да је то увек актуелно питање.
Прочитајте још:  Када би руска нафта "Дружбом" кроз Мађарску могла да стигне до Србије?
Вучић је на питање новинара да ли је било у Бриселу разговора о усклађивању спољне политике Србије са политиком ЕУ, рекао да ту нема много разговора.
“Нема ту много разговора, они ми кажу, а ја њима – разумео сам вас да морамо да ускладимо спољну политику. Они кажу добро и онда ми опет то замере и напишу у свим извештајима ‘како их Вучић не слуша’. И то је то, имамо много штете од тога”, рекао је Вучић.
Подсетио је да је Србија изашла на тржиште еврообвезница и навео да плаћамо бар 0,5 одсто веће каматне стопе због тога што нисмо увели санкције Русији.
“Наше финансије су одличне и прошли смо боље него Румунија која је чланица НАТО и ЕУ и увела санкције Русији. Али, ми бисмо прошли још много боље, имали смо понуду од 11 милијарди евра (за еврообвезницу) а тражили смо милијарду до милијарду и по. Србија има одличне јавне финансије, сви финансијски инвеститори хоће у Србију да улажу, али је био проблем што нисмо увели санкције Русији и због тога плаћамо додатних 0,5 одсто на те огромне суме новца, што је директан финансијски губитак”, казао је Вучић.
Прочитајте још:  Захарова о двојним стандардима Хашког суда
Каже да је питање и притисак на Србију у вези са увођењем санкција Русији увек веома актулено и да не може да се заклиње по том питању, али да је његов став о томе, ипак, много тврђи него код оних који се заклињу и више пута дневно.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=WyD6djk_nV0

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *