Ексклузивно! Снимци војних линија извештавања о току деблокаде Задра 1991. г који демантују Перишићеве лажи због којих се генерал Владо Вуковић преврће у гробу, а саборци гаде

1
перишић

Момчило Перишић

ПУКОВНИК ПЕРИШИЋ ИЗ РУПЕ: „ОВО ЈЕ НЕШТО ДЕЈСТВОВАЛО ПО МЕНИ, ДА ЛИ ТОПОВИ ИЛИ АВИЈАЦИЈА, НЕ ЗНАМ“ „АКО ОСТАНЕМ ЖИВ, ОДРЕДИО САМ ЕГЗЕКУТОРЕ КО МЕ БУДЕ ЗАЈЕБО“.

ПУКОВНИК МЛАДИЋ: „ ОСТАЋЕШ ЖИВ, НЕ БОЈ СЕ, ПЕРИШИЋУ, НЕ БОЈ СЕ, НА ИКМ ЈЕ КОМАНДАНТ ТАМО, ЛИЧНО РУКОВОДИ СА ТИМ, НЕ БОЈ СЕ, САМО БУДИ СТРПЉИВ САМО“!

Након репризе Ћирилице у којој генерал Перишић износи неистине о Операцији деблокаде Задра приписујући себи, поред живих људи учесника операције, заслуге које није имао, све у склопу медијске припреме јавности за његову срамну рехабилитацију преко Врховног касационог суда, а по налогу власти, редакцији Васељенске је пристигао фајл са снимцима разговора Начелника штаба 9. Корпуса ЈНА, тада пуковника Ратка Младића, са командантима касарни које су биле у блокади у Задру и у Далмацији у време провођена велике Операције деблокаде касарни и снимак разговора са начелником Генералштаба ЈНА генералом Благојем Аџићем, па са командантом 9. Корпуса генералом Владом Вуковићем као и са низом других старешина у току операције. Из садржине разговора, а реч је заправо о снимљеном раду начелника штаба 9. Корпуса у време операције, читаоци могу сагледати о каквој се сложеној и великој операцији радило, ко је командовао Операцијом, а ко је био обичан шраф у свему који се још био и успаничио до те мере да је као негативан пример поменут и у реферисању начелнику Генералштаба. На снимку се чује и борбени распоред јединица ЈНА око Задра и како су од стране ЈНА блокирана цела Далмација и Шибеник и Задар и Сплит и да тим градовима прети уништење.

Прочитајте још:  КОМШИЈЕ НАМ ЗАБАДАЈУ НОЖ У ЛЕЂА: Скопље ће тражити од Шпаније да призна лажну државу!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из снимака се спознаје како се пуковник, а касније генерал, Перишић налазио унутар једне од блокираних касарни, а не да је он командовао операцијом како казује у емисији Ћирилица, да није имао чак ни План везе нити је био у „координацији“ са другим јединицама јер није ни био учесник операције већ је он циљ операције (ослобађање), а након почетка операције из касарне је отварао ватру бранећи се од усташа по сопственом одабиру циљева у самоодбрани, а потом како се био успаничио и деморалисао, па како каже „ ако останем жив, одредио сам егзекуторе ко ме буде зајебо“, на шта се пуковник Младић насмејао, као малом детету, и наставио да га бодри да издржи још мало.

На снимку се чује и да је командант Операције генерал Владо Вуковић, те како пуковник Младић упозорава генерала Вуковића, свог команданта, да се чува јер је на Истуреном командном месту одакле командује Операцијом врло близу (мисли на прву линију борби), а овај одговара у свом стилу, какав је иначе био неустрашив и одлучан, следеће: „Нека се они мене чувају, јеси ме чуо добро! Е тако”. На снимку се чује и како командант једне касарне у блокади пуковник Трпко Здравковски извештава пуковника Младића да је градоначелник Задра звао и моли за прекид ватре и обећава мирно извлачење војске, да им сада све одговара само да ЈНА прекине ватру, а Младић одговара „ Само му реци да нам само одговара да се сви предају у заробљеништво, ништа више, ако неће нека умиру у граду“, што сведочи о још једној лажи Перишића у емисији Ћирилица да је он са градоначелником Задра ишта преговарао.

Прочитајте још:  Случај Младић: Жртвени јарац за ратне злочине НАТО савеза почињене у Југославији

Иначе, да наши читаоци који нису војно образовани лакше прате снимак и схватају, објашњавамо да је комадант 9. Корпуса ЈНА био генерал Владо Вуковић, који је мало пред Операцију постављен за новог команданта као један од најбољих официра у ЈНА, и да се налазио на Истуреном командном месту у простору, на терену, одакле је командовао свим потчињеним јединицама у Операцији (а објавићемо документ са подацима свих јединица операције, где нигде нема Перишића) у којој је учествовало и Ратно ваздухопловство и Ратна морнарица. На снимку се чује кад Младић генералу Аџићу реферише да је командант „ сео у КОТ и отишао од Бенковца напред“. КОТ је скраћеница за Командни оклопни транспортер.

Да је његов заменик и уједно начелник штаба (то је стручни орган, а не командни, који између осталог припрема планове и који саставља извештаје о току борбених дејстава и доставља их Генералштабу) био тада пуковник Ратко Младић. Да се начелник штаба – пуковник Младић – у време Операције налазио на Оперативном центру 9. Корпуса ЈНА одакле је контактирао борбене јединице које учествују у операцији и команданте касарни које су блокиране, а те коминукације телефонским уређајима са заштићеним везама су снимане. Након прикупљања извештаја из јединица сублимиран редовни борбени извештај је достављао Генералштабу (преко команде Друге Војне области) у писаној форми са пресеком стања у 18 часова сваки дан, а ванредни по посебном захтеву. Усмени извештај је предаван по позиву претпостављене команде. Тако овде имате прилику да чујете и усмени извештај пуковника Младића генералу Аџићу, начелнику Генералштаба, у којем поводом стања борбеног морала казује како се једино Перишић којег треба да ослободе мало успаничио.

Прочитајте још:  Дарко Младић: Захтев да српски лекари прегледају генерала Младића

Још једном указујемо да нико не спори да је Перишић био у касарни Школског центра Артиљерије у Задру у то време, али је непоштено и нечасно да се нација обмањује како је он тај који је спасао војнике, старешине и српски живаљ у Задру и околини у јесен 1991. године. Ако је његова рехабилитација (читајте рехабилитација ЦИА у Србији) потребна ради подастирања САД – у, то не мора да се ради тако што ће се силовати и урушавати судство, пљувати по припадницима служби безбедности које су разоткриле шпијунску делатност Нејбора и Перишића и његових помагача и тако далекосежно негативно утицати на мотив и професионални морал њених припадника и служби у целини. Тако се подрива и одбрамбена способност земље.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ексклузивно! Снимци војних линија извештавања о току деблокаде Задра 1991. г који демантују Перишићеве лажи због којих се генерал Владо Вуковић преврће у гробу, а саборци гаде

  1. Било је величина попут генерала Вуковића и генерала Младића, као и потпуковника Мирослава, али на жалост било је и још је увек несоја попут перишића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *