Америчка обавештајна служба потврдила Хавански синдром који није повезан са страним противницима

0
сад

сад

Америчка обавештајна служба потврдила Хавански синдром који није повезан са страним противницима.

Прочитајте још:  Американци се наоружавају за дан после пандемије
Амерички обавештајци су након неколико година истрага дошли до закључка да такозвани Хавански синдром међу америчким дипломатама нема никакве везе са страним противницима или „тајним енергетским оружјем“, пише Вашингтон пост, позивајући се на извештај обавештајне заједнице.

„Тајанствена болест позната као Хавански синдром није била резултат страног противника,“ пише лист .

Налази извештаја су у великој мери у супротности са тврдњама неких дипломата који су сумњали да су њихови симптоми изазвани поступцима „руске или друге непријатељске владе“, наводи се у чланку.

Аутори такође примећују да такође није било извештаја да је Русија користила „нову врсту енергетског оружја“ на бојном пољу у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Директор Руске спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин је 2021. године  у интервјуу за РТ  прокоментарисао извештаје о хаванском синдрому на које су се жалиле америчке дипломате, укључујући и оне из амбасаде САД на Куби.

Прочитајте још:  Камбери тврди да има америчку подршку
Такозване акустичне нападе пријављују америчке дипломате на Куби и у Кини од 2016. године. Особље амбасаде жалило се на необичне симптоме, укључујући висок крвни притисак и вртоглавицу.

Национална академија наука, инжењерства и медицине САД сугерисала је да би изложеност могла бити „усмерена  импулсивна радиофреквентна енергија “, али такође нису искључени излагање хемикалијама, заразне болести и психолошки проблеми.

Кремљ је одбацио наговештаје о измишљеној умешаности руске стране у хавански синдром.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *