7,2 процента одраслих у САД идентификује се као ЛГБТ

0

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Укупно 7,2 одсто одраслих Американаца идентификовано је као ЛГБТ 2022. године, што је нови рекорд. Генерација З, која је недавно додата у Галупово истраживање за 2020. годину, је највећа геј генерација у смислу самоидентификације. Скоро 20 одсто оних рођених између 1997. и 2004. идентификовано је као ЛГБТ, у поређењу са око 11 одсто миленијалаца.

Док научници верују да се удео ЛГБТ особа заправо није променио током времена, већа је вероватноћа да ће млађи људи у САД бити отворени хомосексуалци, лезбејке, бисексуалци или транссексуалци.

Чак и унутар генерације миленијалаца, дефинисаних као они рођени између 1981. и 1996. године, квоте за самоидентификовање су порасле протеклих година. У 2014, само 6,3 одсто миленијалаца је рекло да се идентификују као ЛГБТ.

Код старијих генерација, нивои самоидентификације нису се значајно променили у протеклој деценији. Питање Галупове анкете није тражило од испитаника да се идентификују као други полови, сексуални идентитети или сексуалне оријентације као што су интерсексуални, асексуални или квир.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *