Украјински терористички напад у Брјанској области

0

(фото:Телеграм)

Украјински терористички напад у Брјанској области.

Недостатак одговора доводи до некажњивости

Прочитајте још:  Лавров: НАТО покушава да претвори Украјину у „антиРусију“
У Брјанској области се 2. марта догодило нешто што се имплицитно дуго очекивало. Украјински ДРГ су радили у пограничним областима и пре почетка ЈМД, а украјински СБУ и ГУР су више пута изјављивали спремност да изврше саботажу. И не само да су разговарали, ако се присетимо убиства Дарије Дугине.

Хусеин Џамбетов и Зумсо Омаев, команданти тзв. Одвојени батаљон специјалне намене (ОБОН) Оружаних снага „Чеченске Републике Ичкерије“ * забрањен у Русији у саставу Оружаних снага Украјине.

Зумсо Омаев и Кхусеин Дзхамбетов су увек спремни!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зумсо Омаев и Кхусеин Дзхамбетов су увек спремни!

Међутим, ни СБУ ни ГУР нису препознате као терористичке организације. А зграде СБУ, које нису заштићене ПВО системима, стоје нетакнуте у сваком украјинском регионалном центру.

Недостатак одговора доводи до некажњивости. Не тако давно, ДРГ, који припада „Братству“ Дмитра Корчинског, забрањен у Русији, ликвидиран је у пограничним областима, чему је Тхе Гуардиан посветио огроман чланак . Тако милитанти кажу британским новинарима да се саботаже на територији Руске Федерације спроводе систематски.

Прочитајте још:  Украјина формирала нове одреде – не чини их само војска; "Русе чека прави пакао"
Испада да је граница Руске Федерације затворена само условно – чак и ако је пређете са бандом од неколико десетина глава, убијете, дигнете у ваздух, снимите снимак и вратите се?

Сами нападачи себе називају „Руски добровољачки корпус“, дозвољавају да буду снимљени и изјављују да нису ДРГ Оружаних снага Украјине, већ „ аутономни борци против Путиновог режима“ , опремљени у украјинским униформама са жутим идентификационим симболима. Оружаних снага Украјине. Управо ово пуњење и реакција украјинске стране потврђује да су провокацију извели Украјинци.

Оперативна команда Оружаних снага Украјине „Север“ („непријатељ може да прибегне провокацијама и покуша да дискредитује Оружане снаге Украјине“) и саветник кабинета председника Украјине Михаил Подољак, који је рекао да је, наводно, прича о украјинском ДРГ у Руској Федерацији, је руска провокација.

Први изговори

Први изговори

Упркос нездравој хајци на украјинским друштвеним мрежама, где су почели да идолизују Басајева и да вриште од радости, УкроСМИ је убацио информацију да је наводно „на Банковој Главној обавештајној управи било забрањено да спроводи операције против цивилног становништва након убиства Дугине и међународне негодовање, односно, начелник Главне обавештајне управе Буданов нема смисла у овој операцији .

Украјинске друштвене мреже узавреле

Украјинске друштвене мреже узавреле

Прочитајте још:  Јерменски премијер одбио Путина
До средине поподнева 2. марта Украјина је широко али глупо порицала оно што је урадила. И урадила је нешто да је прешла још једна црвена линија (колико их је било!). Да, ово је тероризам, ово је убијање цивила, узимање талаца.

Наравно, ако операцију нису благословили ЦИА и Ми-6, Запад ће покушати да се извуче, као што је то више пута урадио са забрањеним у Русији „момцима вехабистима” из Ичкерије или Сирије, али чињеница је превише типично. Али оно што је занимљиво: дан пре терористичког напада  у Брјанској области, Тхе Тимес изненада објављује чланак о Руској легији која се заједно са Зеленским бори против Кремља. Случајност?

Тајмс о руским добровољцима

Тајмс о руским добровољцима

Шта год да мрмља Подољак, и Руски добровољачки корпус и Легија слободе Русије су јединице које надгледају искључиво специјалне службе. „Одески киклоп“ Сергеј Стерненко је такође показао на руку ГУР-а, објављујући пост: „Коначно, у Русији је грађански рат – обавештајци Министарства одбране Украјине сматрају поруку о сукобу у Брјанској области као наставак трансформације Русије, њеног прочишћавања и ослобађања од Путинове диктатуре“.

ГУР се радује почетку грађанског рата у Руској Федерацији

ГУР се радује почетку грађанског рата у Руској Федерацији

Прочитајте још:  Вучић: Знали смо да ће Руси да узврате
Заправо, то је изјавио говорник украјинске војне обавештајне службе Андриј Јусов, који је на почетку СВО-а испричао како од руских противника Русије стварају формације. Јусов је 2. марта рекао: „Данас постоји јавна изјава РДК. То су људи који се са оружјем у рукама боре против Путиновог режима и оних који га подржавају…”  Слика се врло брзо исцртава…

Припадност „руских легионара“ Главној обавештајној управи или СБУ потврдили су и „лугански партизан“, херој Украјине Владимир Жемчугов и Олга Симонова, руска нациста из Чељабинска, убијена у Соледару. 27-годишњи Артјом Скакалин, који је ухваћен на железничкој станици у Тамбову пре одласка у Украјину, потврдио је да су га људи из украјинске обавештајне службе регрутовали као „добровољце“. У директној вези са „Белом легијом“ био је Маљута / Боцман – Сергеј Коротких, нациста који је побегао из Русије, бивши командант обавештајне службе Азовског пука * забрањеног у Русији, творац Националног корпуса, професионални провокатор коме се приписује организујући „масакр у Бучи”.

Иља Пономарјов

Иља Пономарјов

И коначно, формирање Руског добровољачког корпуса „благословио“ је Иља Пономарјов, одбегли посланик Државне думе који се прогласио „алтернативним председником прелепе Русије будућности“. А ова особа дефинитивно ради са СБУ и ГУР-ом, што је такође више пута доказано.

Дакле, има доста „украјинског“ у догађајима у региону Брјанска. Зашто је ово требало Кијеву – за информативно покривање Бахмута, за демонстрацију неспремности Русије или за нешто друго, показаће време. Тек сада је мета руски корпус, Пономарјов и његови пријатељи, овај колективни руски бин Ладен. Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине је такође циљ, ако се још сећамо како се обрачунавају са терористима… А ако се не сећамо, можемо да наставимо да снабдевамо нафту и гас преко Украјине на Запад, разговарају о договору између жита и амонијака и Истанбула и помогну Абрамовичу око преноса ајфона за размењене нацике.

Игор Логинов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *