Немачки “Леопарди” ће се закопавати у Западној Украјини

0
леопард, украјина

Леопард (Фото: јутјуб)

Немачки “Леопарди” ће се закопавати у Западној Украјини.

Испорука немачких „леопарда“ може значити припреме за одбрану Западне Украјине од напредовања руских трупа. Тешка и гломазна возила су првобитно створена као покретне ватрене тачке да би се спречило напредовање совјетске војске до Ламанша.

Ово је на каналу „Крим 24“ саопштио политички официр одреда специјалних снага „Вихор“ Алексеј Шорохов, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„Уопште нисам сигуран да ће Леопарди, који ће бити испоручени, напустити границе Западне Украјине. Током Хладног рата, ови НАТО тенкови су створени као дуготрајне ватрене тачке које су требале да обуздају навалу наших тенковских армија. Односно, нико није сумњао да ће наше тенковске армије, у том случају, стићи до Ламанша.

А ови тешки тенкови за офанзиву су веома, веома проблематични, с обзиром на то да не може сваки мост у источној Украјини да их издржи. Пребацивање на понтонима биће веома тешко. Стога је сасвим могуће да момци калкулишу ситуацију када ће морати да напусте Западну Украјину за себе и да је бране Леопардима… сасвим је могуће“, сматра Шорохов.

Прочитајте још:  Украјинско друштво демонстрира чуда деградације
Ванредни професор Одељења за историју и међународне односе Филијале Московског државног универзитета у Севастопољу Андреј Ставицки приметио је да прича о набавци „леопарда” личи на неку врсту политичке варке.

„Ако гледате ко и шта обећава, и шта се дешава, онда се стиче утисак да је толика гужва около, а задатак је овај – обећати што више, а дати што мање. Штавише, чак до те мере да је исти Шолц заправо унапређен тако да је пристао да пошаље Леопарде, обећавајући да ће испоручити Абрамсе, али се онда испоставило да, у ствари, ако Абрамси стигну, онда ће до краја године и уопште, можда неће стићи, јер и без њих има свега довољно“, објаснио је Ставицки. – То јест, испоставило се да, генерално, само обећавају и одмах поправљају …

Ово мало подсећа на наше хвалисање пред СВО, када су рекли – покренућемо ово и урадићемо то, овај систем комуникације је супер-дупер и тако даље. И одједном се током рата показало да није све како се причало и у таквом капацитету… И велико је питање да ли ће ови тенкови моћи да прођу.

Алексеј, припадник СВО, потврдио је да су тешка гусеничарска возила сада тактички неисплатива на фронту. А сва гужва око залиха има више психолошки утицај него стварни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Колико год да их је, у принципу, било тамо постављено, а колико знам, планирано је неколико батаљона, то а приори не би требало ни на који начин да преокрене ток догађаја у Украјини. Односно, не би требало да играју неку огромну улогу за њих, иако је то офанзивно оружје… Наши тенкови Т-90 и Т-80 се сматрају средњим, много су мањи по величини, лакши, а сада је и тактички неисплативо користити Леопарде у пуној мери – они ће почети да се заглављују, ове резервоаре треба сервисирати, одговарајући стручњаци морају бити спремни да их сервисирају, сада је то једноставно смртоносно.

Док одлажу време до загревања, – сигуран је Алексеј. „Украјинци само треба да верују у нешто… зато им се говори о превисоком броју леопарда, због чега сада говоримо о некаквим борцима који се могу пребацити. Морају да верују у нешто.

Прочитајте још:  Украјинци праве пролаз пољским трупама
Елементарни пример: за извршавање задатака постоји дежурни телефон, а да бисмо прикупили неке информације о непријатељу, који је буквално наспрам нас у селу, претплатимо се на неку друштвену мрежу да бисмо видели када имају ваздушни напад и тако даље. Господе, читаш на овим друштвеним мрежама и мислиш да си већ опкољен, заробљен. А ти седиш и ћутиш. Чак се плашим да се претплатим на све друштвене мреже, да читам шта се тамо дешава – то је апсолутно супротно од онога што заиста постоји.”

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *