ТИНЕЈЏЕРКЕ ПРОДАЈУ ЗА 700 ЕВРА: Ужасна судбина малолетница у трговини људима

0
продају

Случај ухапшеног мушкарца старог 44 година у Брусу након што је полиција открила да је продао своју малолетну ћерку, на жалост, није усамљен, а малолетнице у оваквим трговинама продају се осим за евре, кола, свиње, показују истраживања.

Недавно се догодило да османестогодишња девојка из Маргите код Вршца буде продата, али је случај,на жалост,откривен, тек када су „купци“ М.Ј.(42) и његов син Н.Ј.(22) силовали несрећну тинејџерку.

Куповина младих супруга далеко је од искорењене праксе. Најтеже је ромским тинејџеркама,које се,према подацима из обимних истраживања, удају са 16,5 година.

Ти бракови се, на жалост, неретко уговарају за злато, евре, кола, свиње,цигарете.

Догађале су се и “препродаје” већ купљених девојчица, које су се само прослеђивале у неку другу породицу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чак 95 посто ромских девојчица у Крушевцу удато је до пунолетства, а 70 посто је до пунолетства већ имало прво дете, показало је истраживање Удружења „Романи цикна“ из 2016.године. Ти драматични резултаит потрвдили су и истинитост исповести жена које су доживљавале ову судбину, публиковане у књизи „О овоме се ћути“.

– Када сам се пробудила, била сам у болници, тамо сам сазнала да ме је свекар силовао-део је исповести једне присилно удате жене, која је касније побегла са оцем у Немачку и чије речи као да се односе на случај из околине Вршца.-Сада имам 52 године, у пензији сам и имам све, али кошмар који сам доживела увек ми је пред очима.Срећом, ту су ми братанице које волим као своје ћерке, никада нисам дозволила да иједна девојчица из моје фамилије буде удата и продата на тај начин.

Прочитајте још:  На административном прелазу Мердаре чекања и до пет и по сати

Женска ромска мрежа је током истраживања на терену дошла и до сународнице,чија је „цена“ при куповини била „700 евра и бокс цигарета“. Удали су је са 12 година.

-Прве брачне ноћи, ако се то тако може назвати, била сам силована од стране педесетдвогодишњака-посведочила је Д.Д.-Онда ме је муж продао за брату од тетке, а овај, власнику стриптиз бара.

Друга жртва се присећала се да је удата била за годину дана старијег момка:она је имала само 14.

-Одмах после свадбе отишли смо у Италију, тамо ме је чекао прави пакао-испричала је жртва.-Данима су ме тукли муж, свекар и свекрва, да научим да крадем. Муж ми је бутине бушио ножем и стављао со на рану.

Један од проблема у регистровању продаје малолетница је начин склапања „бракова“: он је практично ритуалан и неозваничен. И када се пријави,тешко се доказуе његово постојање.

С. Бабовић / Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *