Кавазовић прети оружјем, уместо да смирује тензије

0

(фото:Ало)

Кавазовић прети оружјем, уместо да смирује тензије.

Министар безбедности у Савјету министара Ненад Нешић оценио је за Срну да се поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић на непримерен начин мијеша у политику, те да је посебно запањен да у својој изјави спомиње оружје, уместо да смирује тензије “усијаних глава”.

“Ово је секуларна земља у којој живе три равноправна народа. Од верског поглавара, било које вероисповести, очекивао бих да спушта тензије и хлади усијане главе које помену оружје, а не да спомиње спремност да земљу и институције брани оружјем” – истакао је Нешић.

Прочитајте још:  Опасност од петарди, деца могу да остану и без шаке
Министар Нешић је поставио питање Кавазовићу чије су те институције, те изразио наду да он не мисли да припадају само једном народу.

“Те институције су и српске и хрватске и бошњачке. Једнако тако каже и Устав БиХ. И моји родитељи су, прије него што сам се родио, издвајали од своје плате за зграду Парламентарне скупштине и Савјета министара, као и осталих 150.000 Срба који више не живе у Сарајеву” – подсетио је Нешић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је такође питао Кавазовића од кога ће то бранити те институције и земљу, те која је то “сила напала БиХ”.

“Ова земља је и српска и хрватска и бошњачка и може бити само по мјери свих, а никако по диктату једних и супремацији једних над другима. Коме је до рата – рат му у кући био” – поручио је Нешић.

Према његовим речима, због оваквих и сличних изјава, попут Кавазовићеве, за десет година се из БиХ иселило 600.000 људи и највећи проблем ове земље јесте што ће остати пуста.

“Овај вијек треба да буде вијек изградње и напретка, јер је вијек иза нас обиљежило страдање” – рекао је Нешић, реагујући на Кавазовићеву претњу оружјем.

Прочитајте још:  У Бањалуци централна свечаност обиљежавања 30 година од формирања ВРС
Нешић је констатовао да је у прошлости било доста оружја за наредних 10 векова, те да БиХ и региону треба мир.

“Господине Кавазовићу, очекујем да сав свој утицај употребите да обезбедите мир у БиХ и да не потпаљујете националне тензије” – поручио је Нешић поглавару Исламске заједнице.

Прочитајте још:  Навршиле се 32 године од злочина хрватских снага на Коранском мосту
Кавазовић је за МТВ “Игман” изјавио да је “данашња борба у институцијама БиХ” и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

“Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем” – додао је Кавазовић.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *