Ана Брнабић: Србија не одустаје од пута ка ЕУ

0
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Ана Брнабић: Србија не одустаје од пута ка ЕУ.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је Србија претходних година показала да уме да се носи са кризама и да не одустаје од европског пута, односно учлањења у Европску унију.

„Захваљујући добрим мерама повећана је запосленост и очувана финансијска стабилност. Борили смо се за сваку страну директну инвестицију и бавили поправљањем пословног окружења“, рекла је Брнабић на затварању 30. Копаоник бизнис форума. Она је истакла да су из године и у годину све већа улагања у капиталну инфраструктуру, енергетику и животну средину, а упоредо је много урађено у дигиталној трансформацији.

„Трансформација енергетског сектора и улагања у биотехнологију и вештачку интелигенцију биће приоритети у наредном периоду“, казала је премијерка.

Коментаришући геополитичку ситуацију која утиче на Србију, Брнабић је рекла да Србија не одустаје од европског пута и да доноси одлуке које су најбоље за државу, али су и најтеже и брани их аргументима, Уставом и међународним правом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Европске интеграције су за Србију важне јер све мере које се на том путу доносе су корисне и за привреду и за грађане. Све и да ЕУ каже да нема проширења у наредних 10 година то не би ништа променило у реформама које спроводи Влада на чијем сам челу јер су све те реформе у интересу Србије и довешће је до ЕУ“, рекла је Брнабић.

Прочитајте још:  Белорусија проширује ембарго: Забрањен увоз хране из Србије
На питање како да Србија у економији не буде „заглављена“ између САД и Кине, премијерка је рекла да је Европа најважнији економски партнер Србије, док је у сектору услуга САД најважнији партнер, а кинеске компаније које раде у Србији су највећи извозници.

„Трудићемо да и даље будемо отворени за цео свет, да имамо што више страних инвестиција. Споразум од слободној трговини са Кином, Уједињеним Арапским Емиратима и Египтом, који су у припреми, отвориће додатни простор за трговинску размену и уплив нове технологије“, рекла је Брнабић.

НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *