КГБ: Пољске специјалне службе биле су умешане у покушај организовања терористичког напада у Белорусији

0

КГБ (Фото: Јутјуб)

 КГБ-а: Пољске специјалне службе биле су умешане у покушај организовања терористичког напада у Белорусији.

Прочитајте још:  Велика Британија: Мајка на родитељском састанку сазнала да њена ћерка постаје "ОН" и да школа учествује у примени терапије!
Специјалне службе Пољске умешане су у покушај организовања терористичког напада у Белорусији, рекао је оперативац КГБ- а у етеру ТВ канала Белорусија 1 , преноси БелТА.

„У току спровођења оперативно-истражних мера, са великим степеном вероватноће може се тврдити да су у ову акцију биле укључене и специјалне службе Пољске. О томе сведочи и чињеница да је неколико особа из редова тзв. звани бегунци који се тренутно налазе на територији Пољске.Ови људи су укључени у канале за организовање испоруке оружја, дронова на територију Републике Белорусије, обезбеђивање уласка терористе на територију Републике Белорусије, припремање и спровођење рута за његову евакуацију “, рекао је оперативац КГБ-а.

Како је саопштено, Комитет државне безбедности је у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, ЦПЦ и другим агенцијама за спровођење закона извео специјалну операцију великих размера , у којој је држављанин Украјине Швец Николај Владимирович, рођен год. 1993, приведен у једној од сигурних кућа, који је 26. фебруара 2023. покушао да изврши терористички акт у белоруском војном објекту – аеродрому Мачулишчи у области Минск.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *