Русија ће наставити да помаже Србији по питању КиМ: Нечасним маневрима САД и ЕУ се „перу“ од ратних злочина

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Русија ће наставити да помаже Србији по питању КиМ: Нечасним маневрима САД и ЕУ се „перу“ од ратних злочина.

Тренутним нечасним маневрима око косовског питања Вашингтон и Брисел покушавају да се „оперу“ од срамоте од агресије НАТО-а на Југославију, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на редовној конференцији за медије.

„Нечасним маневрима око питања Косова, Сједињене Америчке Државе и Европска унија једноставно покушавају да се оперу од срамоте због агресије НАТО-а на Југославију 1999. године и тада почињених ратних злочина за које нико није одговарао“, рекла је Захарова.

„Они то покушавају да ураде на овај или онај начин, једноставно присиљавајући Србију да пристане на озлоглашену косовску, како то они називају, државност. Добро схватате да Запад одавно нема никаквих моралних препрека ни у овом контексту ни у било ком другом“, оценила је портпаролка.

Прочитајте још:  Последња опомена: Лепа села лепо се продају – Срби дедовину дају на добош
Према њеним речима, Русија ће наставити да подржава српске партнере у промовисању територијалног интегритета земље мирним путем, заснованим на међународном праву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Неизоставно се залажемо за мирно решавање косовског проблема на основу међународног права, фундаменталне Резолуције Савета безбедности УН 1244. Наставићемо да помажемо српским партнерима у одбрани њихових легитимних интереса, суверенитета и територијалног интегритета у односу на Косово“, закључила је Захарова.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је раније да планира да са председником Србије Александром Вучићем 18. марта у Северној Македонији разговара о програму спровођења европско-америчког плана за решење на Косову и Метохији. Последња рунда разговора Вучића и Куртија одржана је 27. фебруара у Бриселу уз учешће шефа европске дипломате Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.

Председник Србије Александар Вучић раније је рекао да се власти у земљи још нису сагласиле и нису потписале најновије предлоге Запада за решавање питања самопроглашеног Косова, који подразумевају постепени улазак ове територије у Савет Европе, Унеско и УН без формалног признања независности од стране Београда. Он је такође напоменуо да овај план више није коректно називати „француско-немачким“, пошто га промовишу и Брисел и САД, преноси Спутник.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *