Војску такорећи и немамо али смо зато добили осам нових генерала!

3
генерала

Војска Србије (Фото: Фото : Министарство одбране)

Војска Србије добила осам нових генерала

Mинистар одбране Милош Вучевић уручио је јуче официрима Војске Србије, на свечаности у Великој ратној сали Старог генералштаба у Београду, указе председника републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о унапређењима и постављењима на нове дужности – генерала.

У чин бригадног генерала унапређени су пуковници Горан Момчиловић, Михаило Зоговић, Миле Витезовић, Гордан Павловић, Синиша Сташевић и Славко Ракић. У чин бригадног генерала унапређени су и пуковник Бобан Ђоровић, који је постављен на дужност ректора Универзитета одбране и пуковник Јовица Матић, који је постављен на дужност заменика команданта Команде за обуку.

 

Бригадни генерал Мухарем Фазлић постављен је на дужност начелника Управе за обуку и доктрину (Ј-7) Генералштаба Војске Србије, док је пуковник Предраг Краљевић постављен на дужност начелника Војног кабинета председника Републике Србије. На дужност начелника Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) ГШ ВС постављен је пуковник Драган Арсенијевић, док је пуковник Милан Лазић постављен на дужност начелника Управе војне полиције ГШ ВС. Честитајући официрима, министар Вучевић истакао је да је председнику Вучићу предложио унапређење и постављење на дужности у Министарству одбране и Војсци Србије за 12 официра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Препознајући резултате досадашњег рада предложио сам унапређење у виши чин за осам официра, од тога пет ванредно унапређених. Све своје знање и радни потенцијал ставили су у функцију Министарства одбране и Војске Србије и то посебно учешћем у организацији и координацији вежби јединица Војске Србије, планирањем и извршавањем активности и задатака јединица на целој територији Србије, развојем и опремањем Војске Србије новим средствима наоружања и војне опреме, развојем војне науке и научних достигнућа, као и јачењем угледа војске у јавности – истакао је Вучевић.

Прочитајте још:  Руси одговорили Борељу: Заиста треба избегавати "помоћ" као у случају Југославије, Ирака, Либије..

Он је, како је саопштило Министарство одбране, поручио да унапређени и постављени официри својим радом могу бити пример свима, а посебно млађим колегама.

 

– У циљу унапређења оперативних и функционалних способности, како Министарства одбране тако и Војске Србије, предложио сам председнику републике као врховном команданту да се изврши кадровска попуна до сада упражњених формацијских места постављењем на нове дужности за шест официра. Прочитани укази председника Вучића најбољи су доказ да су ваш рад и залагање у досадашњем периоду препознати као изузетно значајни за унапређење система одбране – нагласио је Вучевић.

Свечаности су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије.

Милан Галовић / Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Војску такорећи и немамо али смо зато добили осам нових генерала!

  1. Ма то је још увјек она иста ЈНА која штанца генерале а Вучић глуми “несврстаног” Јозефа Броза. На жалост , ми , Срби , немамо своју војску а једина коју смо имали је била СВК (СРБска Војска Крајине) која су издали и продали у ђутуре са Републиком СРБском Крајином.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *