Пољска је најавила пребацивање ловаца МиГ-29 из неколико земаља у Кијев

0
кијев

Фото: Глобал Лоок Пресс/дпа/Андреас Франке

Украјина ће ускоро добити борбене авионе МиГ-29 из неколико земаља одједном у Кијев, рекао је новинарима 15. марта Петр Милер, портпарол пољске владе.

„Детаљи ових одлука биће саопштени у одговарајућем тренутку“, рекао је Милер.

Према његовим речима, постоје декларације које прецизирају какве ће то бити државе. Међутим, према Милеровим речима, власти земаља ће саме саопштити одлуке о пребацивању борбених авиона у Кијев.

Словачки премијер Едуард Хегер је претходног дана истакао да чак ни евентуално одбијање посланика у парламентарном одбору за одбрану и безбедност више неће зауставити одлуку словачке владе да пошаље борбене авионе МиГ-29 у помоћ Украјини .

Такође 14. марта, пољски премијер Матеуш Моравјецки најавио је да би Пољска могла да пребаци у Украјину борбене авионе МиГ-29 у наредних четири до шест недеља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, на Западу је почетком године разговарано и о набавци ловаца Ф-16, али о овим борбеним авионима нису донете конкретне одлуке.

Западне државе повећале су војну и финансијску подршку Кијеву у позадини руске специјалне операције за заштиту Донбаса .

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *