Борци против наркоманије траже да им држава помогне

1

(Фото: Депозитфото)

Борци против наркоманије траже да им држава помогне.

Прочитајте још:  Украјинска војска је саопштила да напушта положаје због недостатка бораца
После десет година залагања, срчане и храбре борбе против нарко дилера у Лазаревцу, током које су улице ове београдске општине у одређеним периодима очистили од дроге, чланови Удружења „Свети Сава“, моле надлежне да им помогну. Апелују, како кажу за „Политику“, да се Лазаревцу врати полицијска станица прве категорије. То би, објашњавају, значило да би у склопу ње, постојало посебно одељење за борбу против наркотика, а самим тим и већи број специјализованих полицајаца и инспектора који би се бавили сузбијањем дрога на овој територији.

– Наша борба да Лазаревац поново добије полицијску станицу прве категорије траје већ неколико година. На састанцима Савета за безбедност износили смо аргументоване разлоге за овакав наш захтев, а то је пре свега повећање различитих врста дрога на лазаревачким улицама. Сви представници чланова Савета, јединствени су у ставу да би већи број специјализованих припадника МУП-а умногоме олакшао борбу против нарко дилера у Лазаревцу. Међутим, од надлежних добијамо одговоре да то тренутно није могуће због недостатка средстава, проблема са систематизацијом радних места…. Упозоравамо надлежне да је Лазаревац препун кокаина – кажу у Удружењу „Свети Сава“ и наводе да ће наредних дана покренути петицију да се овој београдској општини врати полицијска станица првог реда.

Због повратка нарко дилера на лазаревачке улице и повећања броја оних који дрогу дистрибуирају, Удружење „Свети Сава“ најавило је издавање четврте „црне књиге“. У књизи ће се, као и у претходне три, наћи фотографије и подаци о нарко дилерима, врсти дроге коју дистрибуирају и на ком месту то раде.

– У четвртој „црној књизи“ наћи ће се имена петнаестак нових особа који растурају дрогу по Лазаревцу и неколико оних који су већ познати, али до сада нису процесуирани. Штампаће се и плакати којима ћемо, као и до сада, облепити Лазаревац како би младе и њихове родитеље упозорили на опасност која им прети – кажу у Удружењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чланови Удружења нису се либили да јавно питају надређене зашто борба против пошасти звана наркоманија није онаква каква би требало да буде и ко је одговоран што су се вишеструко осуђивани продавци дроге, после издржане казне, поново нашли на улицама ове престоничке општине. На друштвеним мрежама позивали су да се помогне најугроженијима.

Прочитајте још:  Шеховац: Борци против уласка БиХ у НАТО
Председник удружења, који је замолио да га ословљавамо са Ђовани, иначе успешан тренер кик бокса, каже да у својим редовима већ сада има велике шампионе који су, осим за медаље, спремни да се боре и против дроге и оних који је продају.

– Лазаревац је мали град у којем ништа не може да се сакрије, а што је још важније, родитељи деце која конзумирају дрогу или су то радила, имају безгранично поверење у нас. У почетку наше борбе, нарко-дилери су нам се одупирали на разне начине, па чак и физички. Велики број њих имао је “своје” људе у полицији. Одавно нам се више не супротстављају, али их не потцењујемо. У последње време су у лазаревачку полицију дошло неколико нових људи који желе да се боре, који подржавају оно што радимо – каже председник Удружења “Свети Сава” и наглашава да од грађана широм Србије добијају фотографије, видео-снимке и податке о онима који се баве трговином наркотицима.

Свесни опасности која житељима Лазаревца свакодневно прети, Удружење “Свети Сава” апелује на надлежне да организује непрекидне кампање током којих би се млади, али и њихови родитељи, информисали како да препознају нарко дилере и супротставе им се.

Мирослава Дерикоњић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Борци против наркоманије траже да им држава помогне

  1. U TE Kolubari su dobre plate, zato je Lazarevac meka za dilere. Kod nas se policija više druži sa njima, nego što ih juri. Do god država ne stane iza toga (svakom policajcu kome se dokaže “učešće” u poslu 20-40 godina zatvora zavisno od položaja) od svega nema ništa, a država stati iza običnih građana kao i uvek neće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *