СКАНДАЛ ПОТРЕСАО СВЕТ КРИПТОВАЛУТА: Хиљаде људи изгубило новац након улагања у апликацију

0
апликацију

(Фото EPA-EFE/Sascha Steinbach)

Верује се да су хиљаде људи изгубиле своје уштеђевине након улагања у апликацију за трговање криптовалутама под називом iEarn Bot, а стручњаци који су истражили ову компанију кажу да би овај случај могао бити један од највећих крипто скандала до сада.

Трговање криптовалутама је постало популарно јер су људима често обећаване велике зараде за краткорочна улагања, међутим службе за спровођење закона упозоравају на све већи број превара и препоручују инвеститорима да буду обазриви, наводи се у извештају Би-Би-Сија.

У Румунији су десетине личности високог профила, укључујући владине званичнике и академике, биле убеђене да инвестирају посредством апликације јер ју је спонзорисао Габриел Гараис, водећи ИТ стручњак у земљи, међутим Гараис тврди да је и он био преварен и наведен да уложи сопствену уштеђевину у апликацију након чега је изгубио новац.

Човек кога сајт iEarn Bot именује као оснивача компаније рекао је британском јавном сервису да никада није чуо за компанију и потврдио да је поднео пријаву полицији.

Технолошки институт у Масачусетсу, заједно са компанијама као што су Хуавеј и Куалком, именовани су као “стратешки партнери”iEarn Botа, али и они тврде да немају сазнања о компанији и да не раде са њом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На веб страници компанија iEarn Bot није објавила никакве контакт информације.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *