УЕФА одобрила је захтев ФС Мађарске (МЛСЗ) да се застава “Велике Мађарске” која залази дубоко у Србију,не третира као политички симбол.

1
мађарске, застава

Велика Мађарска

Европска кућа фудбала је одобрила је захтев Фудбалског савеза Мађарске (МЛСЗ) да се застава “Велике Мађарске” не третира као политички симбол.

Спорна застава на којој се на територији Мађарске налази мапа по којој су делови Србије, Словеније, Украјине, Хрватске, Словачке и Аустрије “присвојени” нашем северном суседу, сада ће се наћи на трибинама јер УЕФА сматра да је то у реду.

Спротне територије су после Првог светског рата враћене државама у окружењу, али се Мађари често диче овом мапом. Сада су добили и основани разлог за тако нешто.

– МЛСЗ је затражио јасну одлуку од УЕФА и ФАРЕ у вези са дозволим за приказивање историјског симбола. Прихватајући наше аргументе, ове две организације су признале да овде нема расистичког понашања. Међутим, то се не односи на додатне симболе и натписе, као и песме навијача – између осталог стоји у саопштењу ФС Мађарске.

Занимљиво, из Румуније су се одмах јавили, углавном политичари, и поручили да је оваква одлука недопустива, а чека се реакција и осталих земаља у окружењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Србија и Мађарска налазе се у истој квалификационој групи за предстојеће Европско првенство и мечеве ће одиграти 7. септембра у Београду, односно 14. октобра у Будимпешти. Сва је прилика да ће се спорна застава тада наћи на трибинама.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “УЕФА одобрила је захтев ФС Мађарске (МЛСЗ) да се застава “Велике Мађарске” која залази дубоко у Србију,не третира као политички симбол.

  1. Mozda je za nas najbolje resenje da se ODMAH ujedinimo sa Madjarskom . Jedna VELIKA drzava koja bi vec bila u EU , nema pristupnih pregovora , ucenjivanja , itd… Ako to mogu Albanci zasto mi ne bi smo mogli . Ionako smo oprostili svima koji su nas bombardovali , mozemo i njima WW2 . Uostalom ,,, Oni su nam jedini prijatelji iz susedstva ,,, kakvi takvi ,,,,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *