Док Србија оплакује, звери ликују – Османи: На данашњи дан демократски свет „зауставио истребљење“ нашег народа

0
косово

(фото:НСПМ)

Док Србија оплакује, звери ликују – Османи: На данашњи дан демократски свет „зауставио истребљење“ нашег народа.

Такозвана председница у привременим приштинским институцијама, Вјоса Османи, заједно са страним амбасадорима у Приштини, одала је пошту погинулим војницима НАТО, на 24. годишњицу почетка НАТО бомбардовања СРЈ.

Османи је обишла Спомен обележје палим НАТО војницима, у друштву амбасадора Сједињених Америчких Држава Џефрија Ховенијера и Велике Британије Николаса Абота.

Прочитајте још:  Њима је то исто: Жозеп Борељ побркао Београд и Белгород
Догађају су присуствовали и амбасадор Француске Оливије Геро, амбасадор Италије Антонело де Риу и амбасадор Немачке Јорн Роде.

Подсетимо, свечаности су присуствовали и амбасадори земаља које Србији намећу споразум по ком би се одрекла своје територије. Амбасадори истих оних земаља које су учествовале у злочиначкој НАТО агресији на СРЈ. Такође, исти они тај предложени споразум називају стратешки важним за Србију, а уколико се не прихвати, најављују санкције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

НАТО агресија на Србију не престаје ни 24 године после. Јер циљ још увек није остварен.

Прочитајте још:  Цвркут дана – tweet of the day: @tonibaranek
Османи је, у свом злочиначком ликовању, истим поводом на Фејсбуку захвалила некадашњем председнику САД Билу Клинтону, на томе што је издао наредбу за почетак бомбардовања СР Југославије.

„На данашњи дан, пре 24 године, демократски свет зауставио истребљење нашег народа. Вечно хвала“, поручила је Османи.

Подсетимо, у удруженом злочиначком подухвату чак 19 земаља света, на Југославију се обрушила војна сила, која је према процјенама експерата, била чак 600 пута већа од борбених ефектива Војске Југославије. У овом противцивилизацијском и вулгарно неравноправном размеру снага, Војска Југославије је пружила величанствен отпор.

Прочитајте још:  Курти: Избори у општинама на северу, ниједна наша акција није изненадиле Америку и ЕУ
Бомбардовање је трајало читавих 78 дана и за то време је убијено између 1 500 и 2 000 цивила, погинуло је 1 002 војника, док је око 6 000 људи рањено. На Југославију је испаљено преко 50 000 пројектила у скоро 59 000 налета НАТО авиона. Бачено је преко 25 000 тона експлозива, срушено 60 мостова, уништено 300 фабрика, оштећено 190 школа и 20 болница…

Ипак, од свих губитака и материјалних разарања која се мере милијардама, највећи губитак за српски народ било је убиство 79 деце.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *