САД увеле санкције Лукашенковом авиону

1
александар лукашенко

Александар Лукашенко

САД увеле санкције Лукашенковом авиону.

Америчко министарство финансија објавило је нове санкције против Белорусије. Под њих су потпала два државна предузећа, девет појединаца, као и авион Александра Лукашенка.

Како се наводи у поруци ресора, под санкције је потпао владин Боинг 737 са репним бројем ЕВ-001ПА. Министарство финансија САД саопштило је да Лукашенка „има ексклузиван приступ“ овом Боингу и другим „луксузним авионима“ које користи за лична путовања, укључујући и међународна.

Прочитајте још:  Швајцарска је усвојила пети пакет санкција Русији и Белорусији
На списку санкција су се нашли два државна произвођача аутомобила – МАЗ и БелАЗ, као и њихови лидери Валериј Иванкович и Сергеј Никифорович.

Под ограничења је потпало и седам нових чланова Централне изборне комисије Белорусије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Блинкен заборавио да је Казахстан члан ОДКБ, а не НАТО-а
Власти САД објашњавају увођење нових санкција као одговор на „текући брутални удар на продемократски покрет и цивилно друштво у вези са лажним председничким изборима у августу 2020. године“. „Ове акције такође наглашавају спремност САД да позову режим у Минску одговорним за саучесништво у текућем неоправданом рату Русије против Украјине“, наводи се у саопштењу.

Санкције подразумевају блокирање имовине особа са списка у Сједињеним Државама, ако их имају. Сарадња са овим људима и компанијама може довести до секундарних санкција.

САД, чланице ЕУ и друге земље почеле су да уводе санкције белоруским властима у августу 2020. То се догодило након што су власти почеле оштро да гуше протесте који су почели после председничких избора. ЦИК је за победника прогласила Александра Лукашенка, опозиција није признала резултате и навела да је победила Светлана Тихановскаја. Под санкције је потпао и сам Лукашенко .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “САД увеле санкције Лукашенковом авиону

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *