Бегај: Не прихватам да на Космету буде Републике Српске

0

(фото:www.globallookpress.com © Vatican Media/Keystone Press Agency)

Бегај: Не прихватам да на Космету буде Републике Српске.

Прочитајте још:  Ни Хрватска неће носити дугину траку на Мундијалу
Председник Албаније Бајрам Бегај изјавио је данас да „ни у ком случају, ни под којим условима, као председник Републике Албаније, не би прихватио да на Космету постоји Република Српска, као и да то не подржава ни Америка.

Он се медијима обратио заједно са аустријским колегом Александером Ван дер Беленом, и додао да верује да ће самоуправа у оквиру тог споразума, уз права заједница према уставу Космета, бити право решење.

Прочитајте још:  Контроверзни моменат на теревенци: Члан СПС-а из Блаца пева "Вучићу п...ру" (видео)
Ван дер Белен је навео да је дијалог између Београда и Приштине приоритет и истакао да су они свесни да без споразума не могу да буду део Европске уније.

„Подржавам оно што је председник Бегај рекао. Као што знате, у ствари је направљен својеврсни договор, али без званичног потписа учесника”, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Медији сахранили погрешног човека, он их жив и здрав демантује по Твитеру (Фото)
Додао је да је видео изблиза председника Србије Александра Вучића и тадашњег председника привремених приштинских институција Хашима Тачија у Алпбаху у Аустрији, који су заједно разговарали.

„Од тада је постигнут велики помак јер су разговарали директно један са другим, иако није било конкретних резултата, али су стране разговарале”, рекао је он.

Према Ван дер Беленовим речима, дијалог између Београда и Приштине је свакако тежак, али су они свесни да без договора неће имати будућност у Европске уније, преноси Танјуг.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *