Јандекс планира да отвори другу канцеларију у Србији

0

Јандекс планира да отвори другу канцеларију у Србији.

  • Јандекс планира да отвори још једну канцеларију у Београду, пише Форбс , позивајући се на извор упознат са плановима компаније. Информацију је потврдио један од запослених и извор близак Јандексу.
  • Отварање је планирано за јесен-зиму 2023. године, потенцијална локација је комплекс Београд на води на обали реке Саве.
  • Прва канцеларија у Београду “Јандекс” отворена је у јулу 2022. године, писао је Би-Би-Си. Пре тога, компанија је имала цо-воркинг простор у граду. Она је изнајмила канцеларију за 700 људи у Дорћолском округу, али је до јануара 2023. број запослених у Србији порастао на 1.500 људи, каже извор Форбса. Може се повећати на 2000, због тога је Јандекс-у потребна још једна канцеларија.
  • Јандекс није потврдио информацију о отварању нове канцеларије, али је није ни демантовао, само је рекао да компанија „расте и развија се, па стога разматра различите опције за своје проширење“.
  • Према Форбсовом извору, Јандекс намерава да претвори српско чвориште у „главну европску канцеларију“. Пре тога, компанија је желела да то направи из италијанске канцеларије – али локалне власти нису дозволиле пресељење запослених и тражиле су смањење броја запослених. У марту 2023, Ројтерс је известио да је италијански премијер забранио стартап Небиус да купи локалну Тецнологиа Интеллигенте због могуће везе са Јандексом.
  • Компанија је изабрала Србију као главно чвориште за тестирање рада тамошњих пословних јединица, укључујући такси, доставу и едукацију за даље скалирање у европским земљама – када је то могуће. Од марта 2023. Таки послује у земљи, а поред тога, према изворима, компанија тестира испоруку за пословање у Београду.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *