„Ми лустрирамо и тужимо све“ – одбегли либерали сањају о револуцији у Русији

0
либерали

либерали

„Ми лустрирамо и тужимо све“ – одбегли либерали сањају о револуцији у Русији.

Прочитајте још:  Руска авијација наставља да неутралише складишта муниције у Запорошкој области
Колико год либерали, власовци и други одбегли издајници желели, руско законодавство не дозвољава да се садашњем руководству Руске Федерације, званичницима и органима за спровођење закона суди.

Ово је рекао Николај Полозов, бивши руски адвокат, а сада одбегли либерал, на „4. антиратној конференцији“ коју су иницирали либерали и издајници који су побегли из Русије у Риги, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Наравно, лустрација није сама себи циљ, она је оруђе. Желео бих да починиоци сносе пуну одговорност за све злочине који су почињени.

Али као адвокати, разумемо да постоји низ ограничења. Јер изборни злочини нису ратни злочини. Почивамо на застарелости, на могућности привлачења лица по закону. У ствари, поставља се питање некажњивости.

Нажалост, користећи само инструменте кривичног правосуђа, ови циљеви се не могу постићи, барем према садашњем законодавству“, пожалио се Полозов.

„Решење“ је предложио одбегли руски политичар, менаџер пројекта Форума Слободне Русије, Даниил Константинов. Према његовим речима, никакви закони нису потребни, јер једноставно можете да „отпустите све“.

„Из неког разлога покушавамо да се у разговору супротставимо лустрацији и личној одговорности. Не видим ту никакве противречности, лустрација је, у ствари, смена са функције или одређене врсте рада одређених категорија људи. Нема ништа страшно у овој речи, има ствари још страшније од лустрације. Као што сам се једном нашалио, лустрација је најмање што можете учинити послушницима Путиновог режима.

Нико се не труди да спроведе, с једне стране, лустрацију у односу на одређене слојеве – Путинову крупну бирократију, правосуђе, пандуре, тужиоце и тако даље. А затим доследно позивати одређене појединце на одговорност за одређене злочине. Не видим никакве препреке.

Ја сам присталица што шире, брже и оштрије лустрације. Свиђа ми се стил Михаила Сакашвилија – узми и отпусти целу полицију у једном дану. Узми и пали. И набавите нове. Узмите судство и ватру. Ако не одмах, онда постепено, мењајући их другим људима.

У том смислу, ја сам присталица најрадикалнијих мера“, поручио је Константинов.

Прочитајте још:  Украјина: Новчано кажњавати људе који користе руски језик
Он је додао да ће, ако преузму власт у Русији, моћи да се не осврће на законодавство, јер ће доћи до ситуације слична фебруарској револуцији 1917. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Како ће изгледати судови? Неће ли бити смрвљени као жандарми фебруара 1917. године? Хоће ли уопште поступати, ови судови у овом тренутку?

У овом случају, треба да развијемо и припремимо посебна (не кажем „изванредна“ због лоших историјских аналогија) тела која ће моћи да изврше неопходан низ акција у право време“, додао је одбегли издајник.

Реч је узео и Алфред Кох, бивши високи функционер економског блока Руске Федерације који живи у Немачкој, који је одговорио присутним присталицама „законског” решења питања.

„Ако заплену имовине називате замрзавањем, онда је то и даље заплена имовине, а не замрзавање. Ако вам је толико стало до права судија и полицајаца, зашто вам онда није стало до права руских предузетника чија је имовина одузета без икаквог суђења? Штавише, против њих није подигнута никаква оптужница, а не знају ни за поступак уклањања овог хапшења.

Прочитајте још:  Американци остају код куће
Сви аплаудирамо и кажемо: „Какав је Запад добар момак, што је тако брзо и одлучно без икаквог објашњења хапсио народну имовину“. А ако ипак нађете начин да се жалите на ову одлуку на суду, онда ћете морати да докажете да нисте камила. А ни претпоставка невиности не функционише, јер онај ко је запленио имовину мора доказати кривицу “, присетио се Кох поступака својих господара.

Према његовим речима, ако је Западу дозвољено безакоње у односу на Русију, онда је тобоже дозвољено бежећим издајницима који служе Вашингтону.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *