Ервин, Кенана и јарани нахпали Јакова: Прогонио Бошњаке кад је био министар у апостолској влади, није се одредио према Сребреници!

0

Ервин, Кенана и јарани нахпали Јакова: Прогонио Бошњаке кад је био министар у апостолској влади, није се одредио према Сребреници!

Вјерне политичке скутоноше посљедњег европског диктатора који је обурдан прекјуче, 2. априла, нису сачекале ни 48 сати а да не упуте своје препознатљиве отровне стрелице према новоизабраном предсједнику Црне Горе Јакову Милатовићу.

Прочитајте још:  Јаков наш, миропомазани
Они су рекли да су веома изненађени изјавом Милатовића којом се, како су саопштили, на прилично недемократски и недржавнички начин, супротан помирљивој реторици и изјави да ће бити предсједник свих грађана изреченој у изборној ноћи, мијеша у унутрашње ствари једне политичке партије.

То брутално, скандалозно, још не виђено и недопустиво мијешање је, по свему судећи, изјава Јакова Милатовића у синоћњем интервјуу за ТВЦГ да неки политички лидери “нијесу показали дозу демократског капацитета да носе одређене процесе”.
“Умјесто да узроке ниске подршке мањина тражи у својим грешкама, које је према припадницима мањина правио као министар апостолске Владе, очистивши свој ресор од свих кадрова из реда мањина, као и у чињеници да се никада јасно није одредио о за Бошњаке и остале мањине веома важним питањима из скоре прошлости Црне Горе и региона, он се, за некога ко претендује да буде државник и лидер, те предсједник свих грађана, на прилично некоректан и, у политичком смислу неискусан начин обрушио на најјачу политичку партију мањина са снажним изборним легитимитетом и њеног лидера покушавајући да фингира инклузивност, умјесто што брине за Бошњачку странку, било би политички мудрије да брине о томе како ће као предсједник Црне Горе стећи повјерење Бошњака, као најбројнијег мање бројног народа. А то свакако не може постићи на начин како је то презентовао током свог посљедњег интервјуа, нити на онај који је као министар апостолске Владе показао, те да се умјесто о процесима у Бошњачкој странци позабави процесима у покрету из којег долази”, наглашавају из Бошњачке странке у крајње неприличном тону и недостојно актуелног политичког тренутка.

Посебно је спорно што Бошњачка странка на пежоративан начин говори о „апостолској влади“, умјесто да се бави џихадистима, исламистима и регрутима некадашње терористичке организације ИСИЛ који су долазили из редова политика с којима је Бошњачка странка политички друговала годинама уназад.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А, то што и сада потежу питање Сребренице, то је већ, усудићемо се да кажемо, озбиљна политичка патологија.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *