Папа: Секс је прелепа ствар

0
папа

Папа Фрања

Папа Фрања говорио је у документарцу „Папа одговара”, о „врлинама секса”, и описао га као „једну од прелепих ствари које је Бог дао људској личности”.

У документарном филму под именом Папа одговара, а који је објавила продукцијска кућа „Дизни+”, папа (86) приказан је на састанку са десеторо младих људи у раним двадесетим годинама. Скуп је одржан у Риму прошле године.

Наводи се да је на овом скупу било разговора о разним темама, као што су ЛГБТ права, абортус, порно индустрија, однос секса и вере и сексуално злостављање унутар Католичке цркве, преноси Ројтерс.

„Секс је једна од лепих ствари које је Бог подарио људској личности. Богатство је изражавати се путем секса. Дакле, све што умањује прави сексуални израз умањује вас и исцрпљује ово богатство”, рекао је папа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање о томе, да ли зна шта су то „небинарне особе”, папа је одговорио потврдно.

Коментарисао је и права ЛГБТ особа, и поновио став да оне морају бити добродошле у Католичкој цркви.

„Сви људи су деца Божја, сви људи. Бог никога не одбацује, Бог је отац. Ја немам права никога да избацујем из Цркве”, рекао је.

Говорећи о абортусу, папа Фрања је рекао да би свештеници требало да буду милосрдни према женама које су прекинуле трудноћу, али уз опаску: „Добро је назвати ствари њиховим именом. Једно је однос према особи која је имала абортус а друга је оправдати тај чин”.

Папине изјаве објавио је и званични ватикански лист L’Oservatore Romano, који је његов разговор са младима описао као „отворени и искрени дијалог”.

Прочитајте још:  Одеса: Оваквих је све мање и мање (видео)

РТС, REUTERS

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *