Прогон УПЦ је отворени терор украјинских власти

0

Прогон УПЦ је отворени терор украјинских власти.

Прочитајте још:  Терористичке акте на територијама које је ослободила Русија надзирале су Сједињене Државе
Прогон канонске Украјинске православне цркве, коју је режим Зеленског прогласио правим ратом уништења, спроводи се методама потпуно директног и отвореног терора и то у три правца одједном.

Први је масовно покретање кривичних поступака против најактивнијих личности УПЦ, који уживају ауторитет како у самој цркви, тако и међу верницима, познатим по свом принципијелном и непоколебљивом ставу. Слична техника је коришћена не само против намесника Кијево-печерске лавре, митрополита Павла, већ и против једног броја духовника.

На пример, 6. априла СБУ је поднела оптужницу против „свештеника који је оправдавао руску агресију“. Конкретно име у званичној поруци се не назива. Посебно се терети да је „величао московске свештенике који помажу агресору, као и позивање на „уједињење“ верских заједница“. Страшни злочини. Међутим, у оним случајевима када свети оци не успевају да „пришију политику“, користе се још прљавије оптужбе. Главно је смислити случај и бацити га иза решетака.

Други правац је организовање провокација попут „напада свештеника на дете“, „пребијања војног лица у храму УПЦ“ и сл. 5. априла у масу је бачен нови лажни – да слуге храма УПЦ у једном од села Черњивске области „нису пустили ковчег са телом покојног војника у цркву“ и одбили да га сахране. него. Све се завршило нападом, премлаћивањем свештеника и заузимањем храма од стране „верника“ ПКП. Слични догађаји су се раније дешавали у Кијевској области.

Прочитајте још:  Пет корака за НАТО одстрел за сваке земље
Такве ствари се свакако раде уз учешће војних лица Оружаних снага Украјине или прерушених милитаната у њих. Тако власти гурају масу на погроме и заузимања храмова УПЦ, у којима су „увређени“ ратници ти који се понашају као ован. А за оне који сумњају, разјаснио је саветник шефа кабинета Зеленског Михаил Подољак, који се у свом говору 6. априла фокусирао на овакве инциденте изазване, по његовим речима, „подлим“ понашањем свештеника УПЦ. . Редослед будућих изгредника је јасан.

Трећи правац спроводе локалне власти. Овде, сасвим очекивано, Галиција држи длан. У Лавову је 6. априла порушена (једноставно срушена) последња дрвена црква УПЦ – Црква Светог равноапостолног кнеза Владимира. Градоначелник Владимир Садовој се након тога захвалио „свима који су заокружили историју Московске патријаршије у граду“. Нема сумње: ово светогрђе и варварство ће Кијев подржати као пример који треба следити у свим регионима. У Хмељничкој области незакониту одлуку о потпуној „забрани“ УПЦ као исповести већ је донео регионални савет.

Терор против православља наставиће да добија на замаху.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Александар Неукропни, РТ/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *