Шапић најавио судски поступак против Kенкарта и одговорних у Градској управи

0
шапића

Александа Шапић (Фото: https://sapic.rs/)

Систем мора да има сврху олакшавања живота грађанима, који морају да га разумеју и прихвате, а ако то није случај, мора да се мења, рекао је градоначелник Београда Александар Шапић, најављујући раскид уговора са Kенткартом и увођење новог система јавног превоза.

„Месецима смо с Kенткартом преговарали и покушавали да решимо проблем. Нисам могао да прихватим да већ 13 година опада приход Града Београда, прецизније са девет милијарди динара пао је на шест милијарди, а притом грађани нису задовољни и не плаћају превоз. Штетним уговором читав градски систем стављен је у руке приватној фирми. Читаву ГПС опрему, коју је Град платио и у чијем је власништву, данас не може да користи, јер немамо шифре за приступ. Први сам одлучио да зауставим пљачку Београда. Постоје докази да је приход мањи за три милијарде динара, да је новац прво ишао на њихове рачуне, па тек онда на рачуне Града, да је систем валидатора лажан, јер се само 20 одсто људи валидира, те су информације за обраду нерелевантне и небитне. У вези са овим поставља се питање зашто плаћамо валидаторе, зашто испоручују рачуне за њихово одржавање, зашто четири пута мењају нешто што ничему не служи и притом су то наплатили Граду Београду. ГПС систем им ради на 3Г мрежу и уопште не можемо да утврдимо где се возила налазе, а приватнике плаћамо по километражи. Схватате ли колики је то простор за малверзације“, рекао је Шапић за ТВ K1.

Он је истакао да највећи део грађана жели да плати превоз, али истовремено хоће да зна коме плаћа, шта плаћа и куда те паре иду.

Прочитајте још:  Србија је у врху сиромаштва у Европи, по свим могућим мерилима

„Покренућемо судски поступак против одговорних у приватној компанији, али и одговорних у Градској управи који су потписали овако штетан уговор по Град и доказиваћемо да је за ових 13 година све што је рађено било штетно по градски буџет. Ја дубоко верујем да ће грађани, када буду вратили поверење у свој град и када виде да систем функционише, плаћати карте и да ће буџет почети да се пуни“, рекао је Шапић.

Први човек престонице је нагласио да неће да пристане ни на какве уцене интересних група нити представника приватне компаније како не би ушао у рушење овог лошег система којим се годинама пљачка Београд.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ја сам тако био условљаван и када сам решио да уведем ред у постављање сплавова и уређење приобаља. Увек је то иста матрица када се улази у осињак и када се удара у нечије интересе. Нећу да се зауставим ни по једном питању, а свако ко је кршио закон, нека одговара“, рекао је градоначелник.

N1

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *