Тужилаштво формирало предмет о састанцима представника града са Kенткартом

0
почетка

Палата правде (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

По налогу Вишег јавног тужиоца у Београду, Посебно одељење за сузбијање корупције формирало је предмет ради провере информација објављених на појединим порталима, у вези са садржином разговора са састанка који су представници Управе града Београда одржали у градској Скупштини током априла 2023. године са представницима иностране компаније „Kенткарт“, навело је Више јавно тужилаштво на свом сајту, а преноси Н1.

Тужилаштво је, како се наводи на сајту, тим поводом послало Управи града Београда захтев за достављање документације у вези са закључењем уговора о пружају услуга са поменутом компанијом, као и изјашњење о начину на који је овај уговор додељен, односно закључен.

Такође, тужилаштво захтева да му се достави извештај о праћењу реализације предметног уговора, као и документацију о евентуално предузетим мерама и радњама преговора око анексирања, продужења, раскида или поништаја уговора.

Захтевано је и достављање записника са свих радних, односно службених састанака одржаних са представницима ове компаније, податак да ли су састанци аудио-визуелно документовани, извештај о свим лицима присутним на састанцима, те да ли су познати подаци о пореклу јавно објављеног снимка, наводно насталог на неком од састанака.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тужилаштву треба, како се наводи, да се доставе и службене белешке, изјашњења представника Градске управе који су били овлашћени за предузимање радњи у вези са регулисањем пословног односа са наведеном компанијом, уколико су сачињавани.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *