Оружане снаге Украјине гранатирале болницу у Сватову

0
Украјине

Фото: ТАСС/Валентин Спринцхак

Оружане снаге Украјине (АФУ) пуцале су на болницу у граду Сватово у Луганској Народној Републици (ЛНР) из вишецевног ракетног система ХИМАРС (МЛРС). Ово је у четвртак, 13. априла, саопштило представништво ЛНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима Украјине (ЗЦЦЦ) на свом Телеграм каналу, пише Известија.

„У 06:30 сати са стране оружаних формација Украјине забележено је гранатирање града Сватова (ЛНР) из МЛРС ХИМАРС (три пројектила). У последицама гранатирања оштећена је мултидисциплинарна градска болница централног округа Сватовска“, наводи се у извештају.

Тренутно се прецизирају информације о жртвама и штети.

Дан раније, Оружане снаге Украјине гранатирале су Пантелејмоновку у Доњецкој Народној Републици (ДНР), при чему је страдао један цивил . Пре тога, 11. априла, у селу Лозовској, Кујбишевски округ у Доњецку, један путнички аутобус је био под ватром украјинских трупа . У последицама гранатирања две особе су повређене.

Дана 7. априла, представништво ДНР у ЈЦЦЦ известило је да су Оружане снаге Украјине 17 пута гранатирале територију републике . Убијена су четири цивила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Укупно је, према подацима центра, до 10. априла од почетка ескалације сукоба погинуло 4.483 цивила ДНР, укључујући 134 деце. Број жртава у овом периоду износио је 4320 људи.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *