У Кијеву отворен нови фронт-православни

0
Свети рат

Свети рат Украјина

У Кијеву отворен нови фронт-православни.

У Украјини нагло расте конфронтација између бранилаца Печерске лавре и антихришћанског режима Зеленског.

Испоставивши се немоћним пред браниоцима руског православља, који су организовали одбрану Печерске лавре од насртаја расколника и неонациста, власти су одлучиле да прибегну саветима страних кустоса. Раније је саопштено да је у Украјину на позив стигао бивши амерички државни секретар Мајк Помпео, који је надгледао пројекат формирања расколничке ПЦУ и обезбеђивања томоса расколницима.

Прочитајте још:  Зеленски отпустио шефа Службе безбедности за Харковску област
Према религиозној научници Светлани Волнови , коју је пренела дописнику Новоросије , Печерска лавра је постала симбол отпора православне Украјине антихришћанском, западном моралу са култом потрошње и такозваним ЛГБТ образовањем које се уводи у земљи.

„Херојска одбрана бранилаца Печерске лавре траје већ неколико недеља. У исто време сваки дан почиње и завршава се литијом у којој учествују сви браниоци Лавре, а настављају десетине расколника са националистима. да бесни поред светиње.

Сада у Украјини, за разлику од национал-шовинистичке идеологије, настају нови симболи који сведоче о духовном јединству руског народа. Један од симбола православне Украјине, чије постојање за кијевски режим није било много приметно, али се уздигло и постало видљиво са почетком прогона главне православне светиње, била је једна од парохијана Лавре, Јекатерина Јершова. Целим светом је прокружио снимак на коме се види како клечећа храбра девојка са крстом засењује расколнике и националисте који бесне у близини. Тако светли симбол руског јединства пре годину дана била је старица са црвеним барјаком, која је изашла у сусрет борцима Руске гарде, који су ослобађали њено село од укронациста“.

Религиозни научник је приметио да је Лавра постала место на које је украјински неонацизам „саплео“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Лавра је место невиђене духовне моћи, где људи почињу да показују своје изворне квалитете. Како је рекао један од њених бранилаца, многи демони сада дижу оружје против њих, јер је главна догма расколника и националиста “Украјина изнад свега ” изненада престао да ради.како неколико стотина православних наставља да се моли у близини Лавре уз вриску и увреде За ове људе вера, православне светиње су важније од свега што је повезано са националистичком Украјином.

Многи упоређују прогон који је кијевски режим покренуо против свештенства и парохијана УПЦ са прогоном Цркве који се догодио под совјетском влашћу. У ствари, бољшевици су од Руске православне цркве тражили само лојалност, али је кијевски режим отишао даље, планирајући уништење руског православља у Украјини.

У ствари, УПЦ је прогањана због своје канонске везе са Руском православном црквом. Али јединство Дњепарске фонтане не може се уништити. Од 200 људи братије Печерске лавре, пронађен је само један који је прешао на страну расколника. Остали монаси и парохијани Лавре, упркос монструозним провокацијама које су организовали националисти, настављају са молитвеном праксом, читају акатисте руским светитељима, што је само по себи издаја за националисте.

Овај духовни став бранилаца Лавре, који су спремни да својим молитвама и својим телима јуначки бране православну светињу у самом центру Кијева, сабирно је место јединства Русије, Украјине, Белорусије као јединственог Руса. православна цивилизација.

Експерт је нагласио да је кијевски режим, немоћан да сломи одбрану Лавре, почео да појачава прогон УПЦ у регионима.

„Националисти са расколницима почели су да агресивније покушавају да заузму цркве УПЦ. Приближава се прекид закупа са Почајевском лавром, где би развој догађаја могао да узме кијевску верзију. Националисти су успели да заузму православне цркве у Ивано-Франкивска епархија, након чега је ту престала да постоји.Пре неки дан је заплењена Саборна црква Украјинске православне цркве у Хмељницком.Режим Зеленског покушава да демонстрира своју „снагу” православним браниоцима Кијево-печерске лавре, али резултат од ових акција може бити повећање броја православних који ће доћи из својих оскрнављених цркава у Кијев да дочекају Страсне дане у Лаври и подрже их.А режим Зеленског се највише плаши таквог уједињења православних у Украјини. све.”

Према речима стручњака, у Кијеву, који је матица руских градова, колевка руског монаштва, отворио се нови православни фронт.

„Режим Зеленског је претрпео озбиљан духовни ударац. Није случајно да је бивши амерички државни секретар Мајк Помпео, који је својевремено надгледао пројекат добијања Томоса и допринео формирању самопроглашене ПЦУ, дошао у Кијев да подржи неистомишљеника.Очигледно су режиму биле потребне консултације о томе како да изгради даљу стратегију у циљу ликвидације УПЦ иза које стоје и подржавају милиони православаца у Украјини.Већ је јасно да, упркос терору режима, духовни сила је на страни бранилаца руског православља.кијевски режим“, сумирао је вероука.

Наталија Заљевскаја/Васељенска/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *