Повреде мозга након вакцинације против KОВИД-а

0

Повреде мозга након вакцинације против KОВИД-а.

Постоје различити путеви до мозга. Произвођачи вакцине против ЛОВИД-а нашли су пут кроз та врата. И знали су да су ушли у мозак до новембра 2020, пре увођења вакцине.

Имамо 86 милијарди неурона у људском мозгу, а сваки од њих се повезује са 10.000 других неурона. Ниједна друга структура у познатом универзуму није конкурентна сложености мозга.

Мозак је и најексклузивнији клуб, да тако кажем, у телу. Чувар капије је крвно-мождана баријера (БББ). Та баријера, приказана на другој илустрацији у наставку, углавном се састоји од чврстих спојева између ендотелних ц́елија које у једном слоју облажу капиларе (наши најмањи крвни судови) који негују мозак. Дакле, БББ су у ствари зидови капилара и уски спојеви између његових ћелија.

Међутим, у извесној мери, постоји течна компонента у БББ, у томе што се нетакнута цереброспинална течност (ЦСФ) која купа мозак и кичмену мождину одржава чистом помоц́у БББ. Уз ризик превеликог поједностављивања, ако је централни нервни систем, који укључује мозак и кичмену мождину, краљевство тела, онда су лобања и пршљенови и БББ зидови замка, а ЦСФ је јарак—али чист јарак — за разлику од средњовековних. Упадљиви молекули и патогени би морали да прођу и чврсте и течне баријере.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Капилари су најмањи крвни судови и налазе се свуда у телу. То су тачке заокрета у којима артерије, а затим мање артериоле уступају место капиларима, затим венулама, а затим венама у крви, које непрестано циркулишу од срца до свих других места и назад. Где год можете да покажете на свом телу има густа и замршена мрежа капилара испод коже.

Epoch Times Photo

Међутим, у извесној мери, постоји течна компонента у БББ, у томе што се нетакнута цереброспинална течност (ЦСФ) која купа мозак и кичмену мождину одржава чистом помоћу БББ. Уз ризик превеликог поједностављивања, ако је централни нервни систем, који укључује мозак и кичмену мождину, краљевство тела, онда су лобања и пршљенови и БББ зидови замка, а ЦСФ је јарак—али чист јарак — за разлику од средњовековних. Упадљиви молекули и патогени би морали да прођу и чврсте и течне баријере.

Капилари су најмањи крвни судови и налазе се свуда у телу. То су тачке заокрета у којима артерије, а затим мање артериоле уступају место капиларима, затим венулама, а затим венама у крви, које непрестано циркулишу од срца до свих других места и назад. Где год можете да покажете на свом телу има густа и замршена мрежа капилара испод коже.

Epoch Times Photo

Уско грло на крвно-можданој баријери

Да би молекул који плута у крви путовао од крви до неурона, има најтежи изазов на уским спојевима између капиларних ендотелних ћелија, да изађе из крвотока. Затим, када једном уђе у мозак, у простору који окружује неуроне, ако молекул или микроб треба да стигну у мозак, он мора да пређе мембрану мождане ц́елије (неуронске) да би ушао у ту ћелију, и на крају кроз нуклеарну мембрану неурона.

БББ одбацује 98 процената чак и малих молекула и више од 99 процената великих молекула. [2] Наелектрисани или поларни молекули и јони не могу да прођу. Велики не могу да прођу директно, једноставно зато што нису прошли кроз чврсту филтрацију БББ-а. Уља и супстанце које су растворљиве у уљима, као што су кофеин и никотин, имају веће шансе да пређу крвно-мождану баријеру него једињења растворљива у води. Одређени мали молекули могу ући без пратње, као што су кисеоник и глукоза. Хранљиве материје као што су витамини Б улазе путем засићених транспортних система. [3]

Прочитајте још:  ТЕРОР НАД БРОЈНИМ НЕВАКЦИНИСАНИМ ЛЕКАРИМА: Ако вас не пусте на посао без вакцине или ПЦР урадите ово!
Јони и наелектрисани поларни молекули не могу да се укрсте, јер се заглављују на хидрофобном липидном слоју. То једноставно значи да због тога што се масне и водене течности не мешају добро, мембрана масних ћелија онемогућава пролаз већине супстанци растворљивих у води и држи их подаље од можданих ц́елија, осим ако се не уносе на други начин.

Али постоје путеви на стражња врата до мозга и чини се сигурним да су програмери вакцине против КОВИД-а или нехотице стигли тамо или су одредили пут кроз та врата.

И знали су да су ушли у мозак до новембра 2020, пре него што је вакцина уведена у јавност у децембру 2020.

Прочитајте још:  Деда мраз са аусвајзом само је подстакао на још већи бојкот супермаркета (ВИДЕО)
Хајде да погледамо шта улази у мозак и како се то дешава.

Типична фармаколошка стратегија за улазак у мозак је пратња, у којој се супстанце које обично не прелазе БББ комбинују заједно са супстанцама које прелазе, што може имитирати ендогене молекуле. Липидне наночестице (ЛНП) преносе лекове у ћелије, али ретко прелазе само преко БББ. Моноклонска антитела су задржала ЛНП преко БББ. [4] Ензими ступају у интеракцију са ћелијским мембранама и могу се користити. [5]

Такође, ако су ЛНП-ови који претходно нису прелазили БББ повезани са синтетичким липидима добијеним од неуротрансмитера, онда они могу да пређу БББ и носе лекове или друге хемикалије са собом, а затим ти ЛНП могу ући у неуроне. [6] Разлог за то је тај што се неуротрансмитери обично налазе у мозгу — и припадају мозгу — и генерално пролазе без чувања капије.

Прочитајте још:  Србија има знање и технологије за производњу руске вакцине, почињу експертски разговори
Другим речима, када је молекул тројанског коња, као што је ЛНП, обучен са неуротрансмитером који би обично припадао мозгу, он завара крвно-мождану баријеру и омогући пролаз унутар мозга.

Затим је дошло до убризгавања вакцине против КОВИД-а

Вакцине против КОВИД-а су рекламиране да „остају у руци“ након интрамускуларне ињекције, иако физиологија циркулације, позната вековима, спречава сваку такву локализацију течности у телу. [7]

Пфизер је склопио уговор са Акуитас Терапеутикс у новембру 2020. да тестира Пфизер вакцину на пацовима Вистар. [8] Њихов фармакокинетички извештај показује да су ЛНП вакцине против ЦОВИД-а, као и месинџер РНК (мРНА) коју су носили, пронађени у року од неколико минута и сати у мозгу, очима, срцу, јетри, слезини, јајницима и другим органима пацова, укључујући количине мРНК сакупљене од сваке жртвоване животиње. [9]

Фармакокинетика проучава колико брзо супстанце стижу до одредишта у целом телу, након интрамускуларне ињекције (или другим путем).

Цео извештај компаније Пфизер о овим налазима поднела је ФДА [С. Управа за храну и лекове] по налогу суда. [10]

Epoch Times Photo

Epoch Times Photo

Друге студије на животињама показале су да када је мРНА упакована у липидне наночестице (ЛНП), ти пакети прелазе крвно-мождану баријеру. [13] [14] [15] Не само да је мРНА откривена у мозгу, већ је и веома инфламаторна. [16]

Вакцине Фајзер и Модерна КОВИД користе мРНА да упућују људске ћелије да праве шиљасте протеине. Информациона РНК је посредник између гена и протеина, у односу који је аналоган шаблону и готовом функционалном производу, где је мРНА упутство за употребу. У случају мРНК вакцина, спајк протеин је производ.

Вакцине Пфизер и Модерна садрже ЛНП типа пегилираних липосома, што значи да су везане за полиетилен гликол као молекул шаперона. ЛНП се ослобађају у циркулацију након ињекције вакцине, а неки од тих ЛНП-а се приближавају крвно-можданој баријери. Некада се сматрало да ЛНП-ови не могу да пређу БББ осим ако нису везани за антитела, у ком случају се акумулирају у мозгу у року од 24 сата и тамо остају заробљени. [17]

Epoch Times Photo

И још увек је изазов за липозоме да пређу БББ. [18] Али мРНА из КОВИД вакцина је откривена тамо, као што је горе приказано.

Сада је мРНА унутар мозга и мимо БББ, тако да има приступ неуронима

Сада када имамо ЛНП-ове са њиховим мРНА корисним оптерећењем испорученим поред БББ-а и у мозак, шта они раде када стигну до течности која окружује неуроне? Остало је лако путовање за ЛНП-ове. Неурони преузимају ЛНП-е, то чине веома ефикасно, при 100 посто преузимању, помоћу аполипопротеина Е, и обично без имунолошке реакције у том тренутку.

Аполипопротеина Е има у изобиљу у мозгу — производе га астроцити. [19] [20] Механизам узимања је ендоцитоза, у којој мембрана неурона прогута ЛНП који се приближава. То је примец́ено најмање од 2013. [21] На овај начин се испоручује садржај тројанског коња из ЛНП-а, јер је био садржан у бенигном пакету који је деловао на неуронску мембрану.

Другачији пут до мозга

Сада се у исто време одвија другачији процес. Након убризгавања мРНА вакцине, ЛНП путују по целом телу, у складу са одавно схвац́еним принципима циркулације. Ц́елије у целом телу преузимају ове ЛНП-ове у ендозомима, а затим ЛНП-ови ослобађају свој садржај (корисни терет мРНК) у цитосол ц́елија, [22] где ц́е мРНК затим упутити ц́елијску генетску машинерију да производи шиљасте протеине.

Акумулирани су докази да се шиљак протеини генерисани од мРНА производе у различитим телесним органима након ињекције вакцине против КОВИД-а. Дакле, у целој крви, и даље према мозгу, сада постоје шиљасти протеини који се слободно крец́у на спољној страни крвно-мождане баријере—то јест, у зидовима капилара. И испоставило се да чак и они улазе у мозак. Ево како неконтролисани слободно покретни шиљасти протеини прелазе БББ:

Неки од тих шиљастих протеина путују у циркулацији и неизбежно стижу до крвно-мождане баријере. [23] Дакле, за разлику од ЛНП-а који путују кроз мембране неурона, шиљак се приближава крвно-можданој баријери баш као што то чини у остатку тела, путем АЦЕ-2 рецептора, којих има у изобиљу на интерфејсу мозак-крв. [24] Овим путем, С-1 шиљастог протеина лако је прешао БББ код мишева.“[25]

Прочитајте још:  О сигурности вакцине против короне одлучују Вучићеви "стручњаци"
Међутим, шиљасти протеин је токсичан на много начина. Утврђено је да свака пођединачна јединица шиљастог протеина изазива дисфункционално цурење БББ. У року од 2 сата од излагања шиљак протеину, уочена је пропустљивост баријере. [26] Такође је откривено да се шиљасти протеин лако преузима у капиларним ендотелним ц́елијама БББ, што је отворило ту баријеру и за улазак шиљастог протеина у мозак. [27]

Дакле, постоји несрец́на повратна спрега од раније пристиглих шиљастих протеина који проширују капије за касније пристизање шиљака да уђу у мозак. Чини се да је молекул Рхо-А кључан у овом механизму раздвајања на уским спојевима. [28]

Прочитајте још:  Вакцина против короне ако се направи на брзину може изазивати аутоимуну болест
Још један предложени пут приступа мозгу описали су Сенеф и сарадници, путем миграције ЛНП-а који садрже мРНА преко вагусног нерва ка и у мозак. [29]

Повреде мозга које је посматрао Фајзер

Следећи снимак екрана из Фајзер-ове документације ФДА-е, објављене по судском налогу, приказује мали део, по абецедном реду, уочених повреда у Пфизер-овом клиничком испитивању. [30] Пошто централни нервни систем, церебрални и церебеларни сви почињу са це, можемо видети повреде које су пронашли на крвним судовима мозга и централног нервног система на овом снимку екрана.

Epoch Times Photo

Прочитајте још:  Фајзер да експериментише на Србима?! Србија прва добија нови лек против короне
То су биле повреде које је пронашао Фајзер у свом клиничком испитивању од 44 хиљаде људи крајем 2020. Многе од ових повреда које је Фајзер приметио и поднео ФДА у свом клиничком испитивању су опасне по живот.

На пример, тромбоза церебралног венског синуса, која је међу оним нежељеним догађајима наведеним на слици изнад, иначе је редак догађај згрушавања крви који блокира суштински пут крви да изађе из мозга. Како се притисак крви повећава у мозгу, долази до отока, крварења и последичног оштец́ења нервних структура.

Можете приметити да су ове повреде од тромбозе технички изван БББ јер се јављају у крвном суду. Међутим, сваки угрушак у крвном суду било где у мозгу има ефекат онога што се назива инфаркт вододелнице. То се дешава код можданог удара, или код мањих повреда, пролазног исхемијског напада.

Прочитајте још:  Kон: Ако не вакцинишу децу, родитељи бирају вирус; Аман људи, да ли ви мислите да овде седе неки идиоти?
То значи да крвни суд који је блокиран угрушком има мање крвне судове који излазе из њега у облику клина или пите. Сада, откако се угрушак заглавио тамо, сва ткива у том клину — вододелници — била су лишена кисеоника и хранљивих материја које би крв у покрету нормално донела кроз те сада зачепљене судове.

Као резултат тога, неко ткиво унутар крвно-мождане баријере постаје толико оштећено за било шта од следећег – памћење, спознаја, говор, вид, друга чула, покретљивост и друга добровољна контрола мишића и/или друге способности – могу бити повређене —као што ћу показати у наставку.

Међутим, повреде можданог ткива које је заштићено крвно-можданом баријером такође су евидентне након вакцинације против КОВИД-а, чак и без откривене тромбозе.

Механизми повреде мозга

Прочитајте још:  Лечење од коронавируса у САД биће бесплатно за оне без осигурања
Питер Мекала, МД, је последњи аутор књиге Сенеф, ет ал. рад, “Потенцијална улога протеина шиљака у неуродегенеративним болестима: наративни преглед.” [31] Он сумира њихове налазе:

„Сенеф и колеге описују патофизиолошко образложење за вакцине против КОВИД-19 у развоју неурокогнитивних поремећаја. Кључне карактеристике су: 1) пенетрација вакцина у ЦНС, 2) неуроинфламација, 3) активација рецептора сличног платну-4, 4) савијање Спајк протеина у амилоидне плакове, 5) кумулативна изложеност вишеструким ињекцијама конотира повец́ан ризик”.

„Сада постоји обиље доказа да синтетичке наночестице липида путују у мозак и инсталирају генетски код (мРНК или аденовирусну ДНК) за САРС-ЦоВ-2 Спике протеин. Пошто се овај протеин производи и акумулира у мозгу, може изазвати упалу и такође се савијати у амилоидни плак. Према томе, постоји јак разлог да неки примаоци вакцине развију благу когнитивну дисфункцију, деменцију попут Алцхајмерове болести и друге облике неурокогнитивног пада. Пошто су старије особе биле веома вакцинисане, многе породице и лекари ће приписати клиничке промене поодмаклој доби, а не вакцини. Они треба да схвате у сваком случају да вакцинацију против КОВИД-19 треба сматрати детерминантом когнитивног пада код претходно здраве особе.

Један механизам повреде мозга и свих других органа може бити оштећење митохондрија уочено након вакцинације против КОВИД-а. Абрамцзик, ет ал. је показао смањење ин витро цитокрома Ц у митохондријима када је био изложен мРНА КОВИД вакцини. [32] Цитокром Ц је неопходан за оксидативну фосфорилацију, што је суштинска функција митохондрија.

Као резултат, производи се мање АТП (аденозин трифосфат). АТП је молекул који је валутна јединица енергије у телу. Користе га све ћелије за енергију. Када га има мање, исцрпљени смо и рањивији на рак међу другим болесним стањима.

Познатији механизам повреде неурона, који се лакше приказује помоћу магнетне резонанце, је демијелинизација. Мијелин је масни омотач који окружује аксон сваког неурона. Омогућава комуникацију међу неуронима, при чему електрични сигнали брзо скачу дуж нетакнуте мијелинске овојнице, као када мозак каже руци да подигне предмет, али би се успорио дуж оштећеног мијелина.

Преглед типова неуролошких повреда након вакцина против КОВИД-а

Хосеини и Аскари деле четири категорије неуролошких компликација вакцинације против КОВИД-19 на следећој слици: [33]

Прочитајте још:  Парализован човек са чипом у мозгу објавио први твит само помоћу мисли
Погледајмо анатомију неурона, где видимо дугу мијелинску овојницу која облаже аксон, који је канал за сигнализацију од једног неурона до другог, и даље до мишића, који омогућава активност, или у супротном смеру од коже и чулних органа, очију, ушију итд., што се региструје као перципирани осећај у мозгу.

Мијелин је подложан деградацији и кварењу због разних узрока, и примец́ен је након вакцинације против КОВИД-а, [34] као и ранијих вакцина, чији се ефекти могу видети на магнетној резонанци. [35] Уобичајена манифестација демијелинизације је мултипла склероза (МС). Погоршање постојеће или још увек недијагностиковане мултипле склерозе примећено је након вакцинације против КОВИД-а [36], као и новонастале МС. [37] [38]

Epoch Times Photo

Прочитајте још:  ШТАМПАЈУ СЕ БИЛИОНИ БЕЗ КАМАТЕ: Ипак, два догађаја могла би да зауставе раст цене злата!
После вакцинације против КОВИД-а примећена су и демијелинизујућа стања као што су Гуиллаин-Барре синдром, [39] [40] [41] трансверзални мијелитис, [42] и сличне неуропатије. [43]

Epoch Times Photo

Жулиан Бареов синдром (ГБС) је аутоимуно стање у којем имуни систем напада нервни систем – и моторне и сензорне неуроне – узрокујуц́и слабост која може довести до парализе, као и пецкања и других измењених сензација. Дуго је примећено да ГБС прати раније вакцинације, као што су вакцине против хепатитиса Б и грипа, вероватно због преокрета изазваног у имунолошком систему иглом која носи антигенски материјал поред примарне одбране имуног система у кожи и слузокожама. Од 1.000 поствакциналних случајева ГБС пријављених у Сједињеним Државама од 1990. до 2005. године, 774 су се десила у року од 6 недеља након вакцинације. [44]

Лансет студија је открила да је Белова парализа примећена 3,5 до 7 пута више у популацији вакцинисаној против КОВИД-а у поређењу са невакцинисаном кохортом. [45] Белова парализа је дисфункција 7. кранијалног нерва, такође познатог као фацијални нерв, и резултира слабошц́у мишиц́а лица или парализом на једној страни лица, што се посматра као једнострани осмех или намигивање уместо трептаја. Парализа абдуценовог нерва (6. кранијални нерв) такође је примећена након мРНА вакцинације. [46] Ово ограничава кретање очију у страну, што утиче на периферни вид.

Epoch Times Photo

Прочитајте још:  Весна Пешић брутално извређала Новака Ђоковића због става о вакцини
Енцефалопатије [47] и енцефалитис [48] и напади [49] и погоршање напада код епилептичара [50] су такође пријављени након вакцинације против мРНА ЦОВИД.

Функционално оштећење је такође примећено након вакцинације против КОВИД-а, чак је признато у конвенционалној медицини већ 2021. године – године врхунца вакцинације против КОВИД-а. [51] [52] Губитак памћења, афазија, моторни и сензорни нервни дефицити, слабост мишића и дрхтање примећени су након вакцинације против КОВИД-а. [53] [54] [55] [56] [57]

У другим случајевима, уочено је погоршање постојеће неуролошке патологије након вакцинације против КОВИД-а, као што је погоршање Паркинсонове болести [58] [59] и функционалног неуролошког поремец́аја – чак и код младих. [60]

Прочитајте још:  Исповест из болнице: Имам упалу плућа, нико ме није тестирао на вирус, пијем кинеске експерименталне лекове
Од 21 одраслог пацијента у болници у Торонту са функционалним поремец́ајем моторичког покрета, 58 одсто је развило неуролошке симптоме након вакцинације против КОВИД-а, а 22 одсто је развило такве симптоме након инфекције КОВИД-ом. [61]

Уобичајена притужба коју пријављују клиничари након вакцинације против КОВИД-а је тинитус, [62] али то још увек није добро пријављено у медицинској литератури и кружило је анегдотски.

Прочитајте још:  Чај од црног лука је спас: Овај народни лек чисти бронхије, зауставља кашаљ, спречава грип и јача цео организам!
ОпенВАЕРС.цом сумира извештаје о нежељеним догађајима након вакцинације од 1990. године, каталогизоване у систему за извештавање о нежељеним догађајима вакцине (ВАЕРС) Министарства здравља и људских служби САД. [63] За разлику од ВАЕРС-а, Опен ВАЕРС.цом сумира податке ВАЕРС-а према категорији повреда. [64] За сваку категорију повреда и смртних случајева пријављених ВАЕРС-у током своје 32-годишње историје, 2021. и у мањој мери 2022. године показали су знатно вец́и број извештаја него раније, као што читалац може видети у другој табели испод од ОпенВАЕРС-а који показује извештаје о неуролошким повредама.

Од 2,4 милиона нежељених догађаја икада пријављених ВАЕРС-у у његовој 32-годишњој историји, 1,5 милиона тих догађаја је пријављено након вакцина против КОВИД-а, током њихове кратке двогодишње историје.

Epoch Times Photo

Следећи графикон приказује извештаје о Жулиану Барију и трансверзалном мијелитису по годинама. Видимо да 2021. година, година врхунца примене вакцине против КОВИД-а, показује далеко већу инциденцу него друге године.

Epoch Times Photo

Прочитајте још:  ЦНБЦ: Фајзер од продаје вакцина зарадиo 7,8 милијарди долара у другом кварталу 2021, компанија је због ширења делта соја повећала прогнозу прихода за целу годину на 33,5 милијарде долара
Важно је да се чувају копије студија о повредама мозга и неуролошким последицама након вакцина против КОВИД-а. У време бујне цензуре у медицинским публикацијама, многе студије које су овде цитирали аутори већ су уклоњене из објављивања и више нису доступне јавности. Други стоје иза паyњалл-а, као што је овај Алонсо-Кановасов преглед [65] и многи други.

Овај нестанак документованих нежељених ефеката вакцине долази, нажалост, у кључно време, када свет почиње да разматра величину ефеката које изазивају КОВИД вакцине. Требало би направити боље анализе ризика и користи их пре него што се будуц́е вакцине уведу у широку употребу.

Нулта тачка

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *