Руска амбасада у САД: Зашто биолошка истраживања у иностранству надзире Пентагон, а не цивилна власт

0
САД пентагон, амбасада

Getty © Getty Images / Staff

Амбасада Руске Федерације у Вашингтону реаговала је на писање публикације “Вашингтон пост”, у којем се каже да се “америчке лабораторије у иностранству баве здравством и борбом против пандемија”, рекавши да је ова теза супротна здравом разуму.

“Жалосно је што тако угледна публикација шири потпуне дезинформације, дискредитујући напоре Русије да разоткрије незаконите активности Вашингтона које крше Конвенцију о биолошком оружју. Ваши новинари тврде да се лабораторије модернизоване америчким средствима баве здравством и борбом против пандемија. Међутим, ова теза је супротна здравом разуму”, рекао је портпарол руске амбасаде у Вашингтону Игор Гиренко.

Он је додао да Вашингтон још увек није одговорио на питања зашто таква истраживања не надзиру цивилне власти, пре свега Министарство здравља, већ Пентагон и како акумулација и манипулација високо патогених и заразних вируса доприноси јавном здрављу?

“Зашто се нагласак ставља на проучавање природних жаришних инфекција, које амерички центри за контролу и превенцију болести сматрају потенцијалним агенсима биолошког оружја? Погледајте географију локација лабораторија које контролише војни ресор. Њихова мрежа је раштркана хиљадама километара од северноамеричког континента, већи део је дуж руске и кинеске границе”, додао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, испоставило се да је Америка за спровођење биолошке агенде “за добробит целог човечанства” изабрала територију која се граничи са стратешким ривалима.

Како је Гиренко навео, осим тога, ако се објекти који су поменути баве искључиво мирољубивим пројектима, шта је натерало САД да после почетка Специјалне војне операције пребаце украјинске биолошке програме у државе Централне Азије и Источне Европе?

“Видимо и ужурбано пребацивање функција наручиоца на цивилне структуре – Министарство здравља, Министарство енергетике, Агенција за међународни развој. Овде се види један једини циљ – заташкавање трагова и склонити Пентагон”, нагласио је.

Прочитајте још:  Ђукановић добио од Ескобара ултиматум да се повуче

Он је истакао да не треба пуно да се схвати да управа нешто не говори, јер и амерички законодавци траже одговоре на питања о пореклу корона вируса, док је у Капитолу у току истрага о умешаности владе у пандемију.

Он је поручио главној уредници публикације Сали Базби да се нада да ће ово порука повод за размишљање свима, како дописницима тако и публици.

“Конгрес је више пута оптужио америчку владу да омета разјашњење околности избијања епидемијске кризе. Да бисмо ушли у суштину ствари, препоручујем вам и да пажљиво прочитате Завршни извештај наше парламентарне комисије за испитивање околности у вези са оснивањем биолошких лабораторија америчких стручњака на територији Украјине. Као и брифинзи Министарства одбране Руске Федерације, који обилују детаљним референтним материјалима”, закључио је, а преноси РТ.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *