Табле „Добро дошли у Републику Српску” неће бити уклоњене

1

(фото:РТРС)

Табле „Добро дошли у Републику Српску” неће бити уклоњене.

Прочитајте још:  Муслимани и Монтенегрини дигли хајку, лицемјери и квазиграђанисти: Дамјановић и Ковач да се казне што су били на прослави Дана Српске!
Бошњацима сметају табле с натписом „Добро дошли у Републику Српску” и радо би да их уклоне, али то им никако не полази за руком. Ново разочарање стигло им је и с прекјучерашње седнице Дома народа парламента БиХ, на којој је због изостанка подршке ентитетске већине из Републике Српске неуспешно завршен још један њихов покушај. Реч је о иницијативи која је посредством бошњачког делегата Џемала Смајића доспела на дневни ред Дома народа.

У тој прилично нејасно формулисаној и правно непрецизној иницијативи, од Министарства транспорта и комуникација у Савету министара БиХ захтева се да „у року од 30 дана из граничних појасева на свим граничним прелазима у БиХ уклони”, како је наведено, „нелегалне ознаке које немају државне знакове”. У покушају да делегате увери колико је његова иницијатива значајна и оправдана, Смајић је у иступу на седници рекао, између осталог, и то како је она упућена с намером „да се уреди граница БиХ”.

Прочитајте још:  Глобална Инквизиција је бесна
Са сличним објашњењем уклањање поменутих табли тражила је пре две године, такође у Парламенту БиХ, и тадашња посланица Наше странке Мирјана Маринковић Лепић. Међутим, доживела је исто што и Смајић – и њену, као и његову иницијативу подржали су само они којима смета Република Српска и који је не воле.

Иницијативи за уклањање табли с ознаком „Добро дошли у Републику Српску”, као једном од покушаја креираних у сарајевским политичким круговима с намером да се Српској, уз много тога већ одузетог, одузме и то право, успротивио се и делегат Клуба хрватског народа Златко Милетић. У обраћању на седници Дома народа он је казао да „не види проблем да Република Српска обележи своју територију, као то то чине градови и Брчко дистрикт”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Душанка Станишић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Табле „Добро дошли у Републику Српску” неће бити уклоњене

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *