Столтенберг обећао Украјини чланство у НАТО

1
Столтенберг

Јенс Столтенберг (Фото: EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ)

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг борави у Украјини у ненајављеној посети, детаљи ће ускоро бити објављени, рекао је портпарол алијансе. Столтенберг је учествовао у церемонији сећања на погинуле украјинске војнике на Михајловској тргу.

„Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је у Украјини. У блиској будућности ћемо објавити додатне информације“, саопштила је алијанса. Ово је прва посета генералног секретара НАТО Украјини од почетка руске специјалне операције у фебруару 2022. године.

Прочитајте још:  „У знак захвалности за солидарност и подршку“ Пољаци добијају посебна права у Украјини
Украјина ће у будућности постати чланица НАТО-а, а чланице алијансе ће јој помоћи да оствари овај циљ, рекао је генерални секретар Северноатлантске алијансе, који је допутовао у посету. „Заслужено место Украјине је у евроатлантској породици. Заслужено место Украјине је у НАТО-у, а временом и захваљујући нашој подршци, овај циљ ће бити постигнут“, рекао је он новинарима на конференцији за новинаре у Кијеву. То је објављено на сајту НАТО-а.

Столтенберг је више пута изјављивао да алијанса није страна у сукобу у Украјини упркос томе што земље чланице блока снабдевају украјинске трупе оружјем и муницијом вредним десетине милијарди долара и обучавају десетине хиљада украјинских војника.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *