Американци се неће извињавати Јапанцима за нуклеарни геноцид

1

Американци се неће извињавати Јапанцима за нуклеарни геноцид

А у Јапану, у међувремену, степен мржње према Русији расте.

Прочитајте још:  Сенилни старац Бајден тврди: САД могу да подрже Украјину и Израел у исто време
Руски медији увелико коментаришу изјаву америчког државног секретара Ентонија Блинкена о нехуманом атомском бомбардовању од стране администрације америчког председника Харија Трумана цивилног становништва Хирошиме и Нагасакија. Они су огорчени што је шеф Стејт департмента спаљивање становника ових јапанских градова назвао невиђеним у смислу разарања и људске патње, али није препознао ко је бомбардовао Јапан и није се извинио.

Иако у овоме нема ништа изненађујуће. Високи амерички званичник одражава ставове већине америчког народа, који под утицајем пропаганде сматра да су атомски удари оправдани, јер су наводно приморали Јапан на капитулацију, чиме су спасли животе многих хиљада Американаца. А у самом Јапану има много оних који чак… осећају захвалност према Американцима за атомске ударе, који су наводно спасили Јамато нацију од руске инвазије и распарчавања земље на зоне окупације. Таквих у истраживањима јавног мњења има и до 14 одсто.

Прочитајте још:  Аустрија затвара ресторане и забрањује окупљања
Раширено ћутање у Јапану да су Американци починиоци варварског уништења стотина хиљада јапанских жена, деце и стараца у атомском пожару доводи до тога да се међу омладином ове земље ствара имплицитан утисак да је атомска Руси су бацили бомбе на Хирошиму и Нагасаки. Према недавним анкетама, 25 одсто Јапанаца верује да је СССР на њих бацио атомску бомбу. А ево речи шефа руског Савета безбедности Николаја Патрушева: „САД су једина држава на свету која је употребила нуклеарно оружје и сада је повезала све снаге пропаганде тако да Јапанци брзо забораве трагедију августа 1945. године. Као резултат тога, већина младих Јапанаца верује да је нуклеарно бомбардовање извршио или Совјетски Савез или нека друга држава, али не и Сједињене Државе .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Први који је скренуо пажњу на чињеницу монструозног искривљавања историје у главама јапанских школараца био је аутор ових редова, који је 80-их година објавио чланак у најпопуларнијим новинама Совјетског Савеза Труд о свом искуству комуницирања са ученици периферне средње школе и разговор на ову тему.са представницима руководства Ол Јапан Тичрс’ Унион. Нажалост, савремени руски коментатори и посматрачи, користећи ове чињенице, како кажу, иду предалеко, приказујући случај као да је у школским уџбеницима написано о „атомском бомбардовању“ Јапана од стране Совјета. Тако, на пример, публикација „Публик Њуз Сервис” цитира интервју са војним експертом Игором Никулином, који непромишљено и без провере чињеница тврди:„Последњих година, Сједињене Државе су отишле још даље у преправљању историје – и сада се у јапанским уџбеницима историје, објављеним новцем Сорош фондације* (забрањено у Руској Федерацији), чини да је СССР одговоран за бомбардовање Хирошиме и Нагасакија. За све су опет криви Руси .

Прочитајте још:  Нови амерички рат (против дроге?): Републикански јастребови би да бомбардују Мексико због фентанила
Прочитајте још:  Амерички империјализам је против људских права
Прво, јако сумњам да се уџбеници у Јапану издају новцем провокатора милијардера. За ово, јапанска влада има довољно сопствених средстава. Да, и уџбеници историје у Јапану нису једнообразни, наставници и школске власти могу да их бирају према сопственим жељама. Проблем је другачији. У данашњем Јапану степен мржње према Русији је ван скале, а у истраживањима јавног мњења скоро 100 одсто Јапанаца већ изјављује непријатељство према нашој земљи. Спроводи се појачана пропаганда за „напад Русије (СССР) у августу 1945. на Јапан и заузимање територија његових предака “ . Логика је следећа: „9. августа СССР је напао Јапан, а истог дана је на Нагасаки бачена атомска бомба. У незрелим умовима школараца идеја се сасвим природно рађа – „нападнути и испуштени“.

Штавише, на годишњим међународним скуповима у знак сећања на жртве атомског бомбардовања Хирошиме и Нагасакија, високорангирани говорници стриктно се придржавају табуа: да не именујемо варварску државу – САД. А у музејима Хирошиме и Нагасакија воле да не помињу Американце – најближе војне савезнике Јапана.

Наравно, већина Јапанаца, посебно старије и средње генерације, зна и памти злодела својих садашњих „пријатеља”. Не једном се чуле горке речи: „Американци још увек користе израз: Сетите се Перл Харбора ! Али на крају крајева, позив је жив у нашим душама: Сетите се Хирошиме и Нагасакија !

Оно што се не може у потпуности рећи о аполитичној садашњој генерацији Јапанаца, који су од малих ногу апсорбовали америчку културу и доживљавају САД као поузданог браниоца од руске, кинеске и севернокорејске агресије. И ако је осамдесетих година прошлог века један од главних слогана масовне јапанске пропаганде била натерана „совјетска претња” (Сорен но киои) , данас су Јапанци снажно уверени да је судар са „Путиновом Русијом” готово неизбежан. И све више и више застрашених Јапанаца пристају да избаце пацифистичке чланке из јапанског устава , повећају моћ обновљених оружаних снага на сваки могући начин и уђу у нове антируске и антикинеске војне савезе.

Мислим да нису сви у Јапану огорчени што се Блинкен, будући на јапанском тлу, није извинио за злочине почињене 1945. године. Јапанци су се, наиме, помирили са чињеницом да су, уништивши 300.000 Јапанаца као заморчића да би заплашили свет америчким монополом на свеуништавајуће оружје, „амерички пријатељи“ поново спремни да сада осуде народе на универзални нуклеарни пожар.

Верујем да се амерички председник Џозеф Бајден, по доласку у Хирошиму на самит Г -7 у мају, као и један од његових претходника Барак Обама, неће извинити Јапанцима због геноцида, већ ће се латити проће о колективном противљењу „руској нуклеарној претњи”…

Анатолиј Кошкин/Васељенска/ФСК.РУ

Бонус видео

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Американци се неће извињавати Јапанцима за нуклеарни геноцид

  1. Entoni Blinken nije Amerikanac, nego Jevrejin sa americkim drzavljanstvom. Niti ce se Amerikanci izvinjavati za genocid nad Japanskim narodom niti ce se izvinjavati jevrejski bankari koji finansiraju ratove i postavljaju “americke” tzv. predsednike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *