После Црне Горе и Албанија укинула безвизни режим за Русе током туристичке сезоне

0
албанија

Фото: Известија/Сергеи Конков

Албанија је укинула безвизни режим за грађане Русије од 1. маја до 30. септембра. Ово је 21. априла саопштила амбасада те земље у Москви, пише Известија.

„У складу са амандманима Савета министара Републике Албаније од 20. априла, у Резолуцији бр. 858 од 29. децембра 2021. године, безвизни режим за грађане Руске Федерације укида се сваке године од 1. маја до септембра. 30“, наводи се у саопштењу сајта .

С тим у вези, да би посетили Албанију у наведеном периоду, руски држављани треба да поднесу захтев за визу. Такође могу ући у земљу са важећим вишеструким шенгенским, америчким, британским или ирским визама.

Алексеј Климов, директор конзуларног одељења Министарства спољних послова Русије, рекао је 14. априла да Москва не види тренд ублажавања визне политике Европске уније (ЕУ) према Русији.

Пре тога, 4. априла, Црна Гора је дозволила увођење виза за Русе . То ће зависити од геополитичких дешавања, укључујући и сукоб у Украјини , рекао је Милан Кнежевић, посланик Демократског фронта у Скупштини Црне Горе и председник скупштинског одбора за безбедност и одбрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније, 20. фебруара, Наталија Осипова, извршна директорка Алијансе туристичких агенција, на конференцији за новинаре у Информативном центру „Известија“ рекла је да Руси имају потешкоћа у добијању шенгенске визе , пошто се слотови за снимање резервишу помоћу специјалних ботова. Процес је постао много тежи због бројних ограничења. Поред тога, ове визе су по правилу једнократне и важе само за период путовања.

Алексан Мкртчјан, потпредседник Алијансе руских туристичких агенција, директор мреже туристичких агенција Пинк Елепхант, навео је 14. фебруара земље са најповољнијим шенгенским визама за Русе. Према његовим речима, Шпанија, Италија, Мађарска, Грчка и Француска су спремније да издају визе Русима. Он је такође упозорио да би лош сет докумената могао да доведе до одбијања шенгенске апликације.

Прочитајте још:  НАТО шаље Украјини застарело оружје

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *