Не може ништа код куће па ће да заустави Русију: Макрон неће дозволити да Русија “победи”

0
МАКРОН

Емануел Макрон (Фото: REUTERS/Ints Kalnins)

Не може ништа код куће па ће да заустави Русију: Макрон неће дозволити да Русија “победи”.

Француски председник Емануел Макрон обећао је да ће уложити све напоре да спречи ширење сукоба и победу Русије. Ово преноси РИА Новости .

Он је нагласио да је Француска пред задатком да свим силама помогне украјинској страни да опстане и спречи победу Руске Федерације. Други циљ француске стране је да спречи ескалацију сукоба. И на ово је неопходно усмерити све расположиве снаге.

 

Раније је саопштено да француски лидер намерава да се обрати руководству НР Кине са планом, који би, према Макрону, могао да изазове почетак преговарачког процеса између Москве и Кијева. Истиче се и да је француски председник задужио свог дипломатског саветника Емануела Бона да ради са шефом кабинета комисије за спољне послове Централног комитета Комунистичке партије Кине Ванг Јијем.Сврха овог рада је стварање основа за дијалог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наравно, Макрон, који је способан да заустави Русију и Кину није саопштио шта планира да уради са демонстрацијама које му се свакодневно одржавају под његовим прозором.

Прочитајте још:  Шта се десило са Руском Црквом: Зашто митрополит Иларион оптужује народ да је страни агент?
Истовремено, Руска Федерација је више пута саопштавала да је њихова страна спремна за преговоре. У Украјини је њихово одржавање забрањено на законодавном нивоу.

 

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *