Пригожин изнео детаље учешћа сина Дмитрија Пескова у јединици Вагнера

0
пригожин

Дмитриј и Николај Песков (Foto: Profimedia/Sergey Kuznecov/Sputnik, anctions.nazk.gov.ua/en)

Пригожин је рекао да се Песков, особа од поверења руског председника Владимира Путина, сам обратио како би разговарао о ангажману његовог сина у рату

Син портпарола Kремља Дмитрија Пескова борио се у Украјини заједно с плаћеничким снагама приватне руске војне фирме Вагнер, открио је шеф ВагнераЈевгениј Пригожин.

Пригожин је рекао да се Песков, особа од поверења руског председника Владимира Путина, сам обратио како би разговарао о ангажману његовог сина у рату.

Шеф Вагнера казао је како је саветовао Пескову да не шаље свог сина да се придружи регуларним руским службама које је Пригожин више пута критиковао због лоше опреме и неадекватне обуке и вођства.

Служио је као тобџија под лажним именом
Песковљев син Николај, који је дуго живео у Британији, а познат је и као Николај Чол, рекао је за московски таблоид KП да је служио јер је то сматрао својом дужношћу. Медиј је објавио и фотографију 33-годишњака у војној униформи. Наводи се и да је одликован. Kритичари су, међутим, рекли да то не пружа доказ о његовом наводном распоређивању, преноси Хина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пригожин је рекао да је Песковљев син служио као тобџија у ратом погођеној Украјини у источној регији Луганск под лажним именом након тронедељне обуке. Пригожин је оценио Песковљеву војну службу као узорну.

Деца већине руске елите су избегавале ратне напоре, рекао је Пригожин.

“Родитељи их скривају”, пожалио се 61-годишњи шеф Вагнера. Додао је да се синови водећих Руса шаљу на универзитете, где су ослобођени служења у оружаним снагама, док деца радника умиру у рату.

Прочитајте још:  Хаос у 140 градова у САД: Горело у близини Беле куће, сукоби са полицијом, рањено 13 људи

Пригожин није пружио никакве доказе за распоређивање Песковљевог сина. Kао и његов отац, Николај је подложан западним санкцијама уведеним након руске инвазије на Украјину у фебруару прошле године.

У почетку није било реакције на вест коментарима склоном Пескову. Пригожин је такође рекао да је Песков покушао да одговори свог сина од одласка у рат. Према Пригожину, распоређивање његовог сина држало се у тајности од осталих припадника Вагнера.

“За то смо знали само ја и начелник кадровске службе. Николај Песков је показао храброст и јунаштво као и сви други”, надодао је.

Песковљев син тренутно је на допусту након шест месеци службе, рекао је шеф Вагнера.

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *