ЕВО У KАKВОМ ЈЕ СТАЊУ ДЕВОЈЧИЦА СА ЗВЕЗДАРЕ Отац је две године држао заточену, без хране и воде

0
отац

Урош Пашајлић

Случај заточеништва девојчице (8), коју је отац Урош Пашајлић годинама држао закључану у стану на Звездари, узнемирио је јавност у Србији. Истрага је открила да је девојчица најмање две године провела заточена у стану, те да је за то време била изгладњивана, а како преносе медији, девојчица је у знатно бољем здравственом стању.

Стравични детаљи злостављања осмогодишње девојчице узнемирили су јавност у Србији. Урош Пашајлић је ћерку годинама држао затвореном у стану и није јој дозвољавао да изађе. За то време, девојчицу је малтене изгладњивао о чему је сведочило њено изузетно лоше стање.

У тренутку када је полиција упала у стан и пронашла је, девојчица је била неухрањена и имала је много мање килограма у односу на своје године.

Kолико девојчица није навикла на храну, несумњиво говори и то што јој се, на самом почетку, храна у болници достављала путем инфузије. Према незваничним сазнањима Нова.рс, девојчица се опоравља и боље је.

– Пацијенткиња је у стабилном стању и успешно је опоравља – каже извор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако је реч о малолетници, болница од самог почетка није давала превише детаље о њеном стању, а све то у циљу заштите.

Није ишла у вртић, школу

Претпоставља се да девојчица није имала контакт ни са ким протеклих година, сем са оцем, али и партнеркама које је он имао. Kолико је запустио своје дете говори и чињеница да није ишла у вртић, није кренула у школу, а чак није ни вакцинисана.

Податак колико дуго је девојчица запостављана није познат, али су претпоставке тужилаштва да је реч о периоду дужем од две године.

Прочитајте још:  Злоупотребе у полицији: Потрошио 80.000 евра из државне касе

Поставља се питање и како је могуће да је ово дете толико дуго било невидљиво за институције.

Цео случај откривен је након што је И. Л. пријавила партнера Уроша Пашајлића за насиље. Она је успела да побегне од насилника и оде у полицијску станицу. Несрећна жене је дошла са подливима и видним повредама и испричала је да ју је Пашајлић претукао и држао закључану у стану. Она је тада открила и да насилник држи дете заточено у стану.

Полиција је одмах изашла на лице места и затекла девојчицу која је била у лошем стању. Пашајлић је јуче саслушан у Првом основном јавном тужилаштву у Београду. Он се на саслушању бранио ћутањем и том приликом је изјавио да дуже време користи наркотике и алкохол.

Пашајлићу је суд након саслушања одредио притвор до 30 дана.

Терети се за неколико кривичних дела – злостављање и мучење и насиље у породици.

Нова.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *