У Хрватској тешко претучен супруг московске новинарке која је писала истину о Русији

0

У Хрватској тешко претучен супруг московске новинарке која је писала истину о Русији.

У Хрватској је потпуно нападнут новинар Роберт Валдец, супруг специјалне дописнице Комсомолске Правде Дарије Асламове.

Ово је навела Асламова на свом телеграм каналу а цитира Политнавигатор.

„Мој супруг, познати хрватски новинар Роберт Валдец, јуче је поново претучен у дворишту наше куће у селу. Ударац је добио с леђа док је из аутомобила извлачио кесе са купљеном робом. На неко време је изгубио свест. Сада је у болници“, рекла је Асламова.

Прочитајте још:  Ердоган данас са европским лидерима о МИГРАНТСKОЈ KРИЗИ
Она скреће пажњу да је муж од фебруара 2022. редовно добијао претње на хрватским друштвеним мрежама.

„Оптужен је да је руски шпијун, да му је жена руска шпијунка. Типичне русофобске глупости. Али заједно смо 22 године, а цила Хрватска зна причу о нашој љубави. 13. септембра прошле године, након што ме је муж увече одвео на аеродром (летела сам за Москву), у пет ујутру упали су у нашу кућу. Мој муж је, пробудивши се мислећи да су комшије које су имале некакву невољу, куцале, отворио врата, а на главу му је пао страшан ударац.

Тукли су га, већ палог, ногама и поломили четири ребра. Иако су хрватски медији писали о овом нападу, власти у земљи нису показале интересовање. Роберт није добио заштиту. Никога није било брига шта се догодило. Како се ово могло десити у цивилизованој земљи?! Врло једноставно. Он је „погрешан новинар“ са становишта појединих русофобичних представника локалне власти, пошто има жену руску новинарку“, наставља новинар.

Прочитајте још:  Млади српски математичари освојили пет медаља на Балканској јуниорској математичкој олимпијади
Она је рекла да је раније тешко успела да добије руску тромесечну визу за свог супруга у Србији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Руски конзулат у Хрватској више не издаје визе, јер је већина руских дипломата протерана из земље. Била нам је велика срећа да се нађемо у безбедној Москви и проведемо мирну, тиху зиму. Сва три месеца Роберт је писао чланке о томе како заправо живе Московљани.

Написао је истину. Да не умиру од глади, а нама да фекалије не теку улицама,како преносе западни медији. Да су продавнице пуне производа. О томе како људи славе Нову годину и Богојављење. Ови чланци су изазвали суманути бес појединих хрватских русофоба. Поново су пљуштале претње: „Само се усудите да се вратите у Хрватску! Видећеш шта ће ти бити! Умри у проклетој Русији!“, пише Асламова.

Међутим, 1. марта је истекла виза, вратио се у Хрватску, где је нападнут.

Новинарка истиче да је ово други напад, а оба су професионално организована и без сведока.

„А први напад се догодио ноћу, само неколико сати након што сам напустила Хрватску. Ко би могао знати за то? Озбиљно сумњам да би хрватске обавештајне службе могле бити умешане у оба напада. У сваком случају, сумњиво је да након септембарског напада, о којем су пренели хрватски медији, нико од представника снага безбедности није истраживао, нико није пружио заштиту. Само тишина.

Очигледна сврха ових окрутних и гнусних батина је да се застраши слободни новинар Роберт Валдец и примора на бег  из земље, постане изоштеник, буде лишен домовине.

Прочитајте још:  Твитер налог медијске куће RT забрањен у Великој Британији
Желим да знам да ли је Хрватска независна држава у којој је закон на снази, да ли постоји ефикасна полиција и тајне службе способне да заштите своје грађане од руку убица и разбојника, да ли тамо постоји независна штампа која ће пожурити да заштити своје колеге. Такође желим да знам шта ће хрватски званичници учинити да заштите мог мужа, независног хрватског новинара.

И још нисам рекла последњу реч. Све моје изјаве о томе како су ми лично претили и како су ме уцењивали у Хрватској, све службене документе и жалбе чува мој хрватски адвокат. Ако ме убију  моји најмилији, ће то објавити. Само покушајте, гадови!“, упозорила је Асламова.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *