БОЛНИЦА ХОЋЕ НА МРТВОМ ДАВИДУ ДА ЗАРАДИ: Агонија породице Петровић, чији је син преминуо у болници у Турској

0
агонија

Мали Давид (Фото: Буди хуман)

Ко зна колико ће трајати агонија породице Петровић из Свилајнца, чији је син Давид, упркос јуначкој борби против леукемије, изгубио битку са опаком болешћу у болници у Турској.

Упркос немерљивом болу за изгубљеним дететом, погођени су и ужасном неправдом због, како су уверени, преваре и манипулације око враћања дечакових посмртних остатака, јер наводно дугују болници још 39.000 евра. У помоћ им је притекла и Влада Србије, ангажовао се и председник Александар Вучић да се овој породици помогне.

Заједничким напорима успели су да договоре са болницом да одобре преузимање тела тако да Давидови посмртни остаци стижу са мајком, сестром и дедом приватним авионом, а прекосутра ће бити сахрањен.

Агонија је почела пре четири дана, када су Петровићи, суочени са болом због неочекиване смрти сина, истовремено и условљени да морају да уплате још 39.000 евра болници да би им тело преминулог детета било враћено. Неутешни отац Данијел Петровић обавестио је јавност о нељудском гесту особља турске клинике где су малишану гарантовали излечење после трансплантације коштане сржи коју је требало да донира његова млађа сестра.

За Давидово лечење до сада је уплаћено 150.000 евра, али турски лекари тврде да постоји додатни дуг од 39.000 евра и да трошкови терапије и болнички дани нису плаћени. Давидовој породици није јасно одакле тај дуг, а у Амбасади Србије у Анкари сумњају да је болесно дете било жртва преваре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– На његовом рачуну у хуманитарној фондацији “Буди хуман” има 22.900 евра, али нам недостаје још 16.100 евра – каже Данијел.

Прочитајте још:  Грчка и Турска на рубу оружаног сукоба

– Ми тај новац немамо, а у међувремену су нам из наше амбасаде поручили да не шаљемо ништа, зато што сумњају да је тај дуг нереалан. Речено нам је да су од установе где је лечен тражили да им се пошаље комплетна документација о Давидовом лечењу и свим трошковима, али је нису добили. У клиници су заћутали, а у нашој амбасади очекују да им доставе трошкове лечења. Уколико их не добију, тужиће болницу.

Данијел каже да су им досадашњи трошкови лечења деловали преувеличано. Готово је уверен да су у клиници знали да не могу помоћи Давиду, али су инсистирали да прими скупе лекове.

– Нико не зна зашто су му их давали – прича неутешни Данијел.

– Лек, који је наводно стигао из Америке, коштао је чак 40.000 долара. Гарантовали су да ће му помоћи, али је нашем Давиду после било још горе. И то није све. Довели смо петогодишњу ћерку. Из болнице су тражили да месец дана проведе у хотелу који ће дневно коштати 50 евра, а где ће имати три оброка. Када смо је довели, сместили су је у неку собу у оквиру болнице, без иједног оброка, а дан је коштао 120 евра! Куповали смо храну у прескупим болничким ресторанима, зато што нам нису дозвољавали да излазимо. За све то време, једном су јој извадили крв. Сматрамо да су и на овај начин злоупотребили нашу невољу.

ТЕШКА И МУЧНА СИТУАЦИЈА

ПРЕ одласка у Турску, Давид је прошао кроз две трансплантације коштане сржи у Београду на Институту за мајку и дете “Др Вукан Чупић”. Оне му, нажалост, нису помогле.

Прочитајте још:  Шиптари прекопали српско гробље

– Веровали смо да свака болест може бити побеђена ако има довољно љубави, снаге и ако су најбољи лекари уз њега – каже Данијел. – Нажалост, све је имао осим лекара, а дали смо све од себе да му и то обезбедимо. Када дођете до тога да новцем мерите вредност нечијег живота, од тога теже и мучније ситуације нема.

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *