СМАЊЕНА KАЗНА ЛАЗАРУ KОЈИ ЈЕ ПРЕГАЗИО СТЕФАНА (9) НА KАРАБУРМИ!

1
стефану

IZVOR: MONSO/STEFAN STOJANOVIĆ/FACEBOOK/PRINTSCREEN/MIHAILO BALIĆ

Лазару Галићу који је осуђен на 10 година затвора јер је пијан прегазио колима Стефана Балића, смањена је казна.

Апелациони суд у Београду је преиначио првостепену пресуду и уместо десет година затвора осудио Лазара Галића на осам година затвора, због саобраћајне несреће на Kарабурми на пешачком прелазу, у којој је живот изгубио Стефан Балић (9). Апелациони суд је поступао по жалби адвоката окривљеног Галића.

Према одлуци Апелационог суда, првостепени суд је правилно од олакшавајућих околности на страни окривљеног ценио чињеницу да је исти породичан човек, док је са друге стране, правилно оценио отежавајуће околности – чињеницу да је окривљени до сада десет пута осуђиван, наводи се у саопштењу Апелационог суда.

Раније осуђиван

Он је осуђиван, између осталог два пута за кривично дело из области јавног саобраћаја која су извршена у улици Маријане Грегоран, на пешачким прелазима, уз присуство алкохола у крви од 1,84, односно 2.24 промила и у оба случаја су повређени пешаци који су прелазили пешачки прелаз.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, саобраћајна несрећа за коју је Галић осуђен, а у којој је преминуо мали Стефан, такође је извршена у улици Маријане Грегоран, на обележеном пешачком прелазу. Осим тога окривљени је шест пута кажњаван за прекршаје из области јавног саобраћаја. Друга кривична дела због којих је окривљени раније осуђиван су, по оцени првостепеног суда, околности које говоре о ранијем животу окривљеног и чињеници да су у току његовог досадашњег живота пресуде које су му изрицане недовољно утицале на њега да више не врши кривична дела.

Прочитајте још:  Сећање на Милицу и Наташу чије јетињство прекиде снајперски хитац 1995. године

Међутим, Апелациони суд налази да је првостепени суд дао пренаглашен значај отежавајућим околностима које свакако стоје на страни окривљеног, а нешто мањи значај олакшавајућим околностима. Због тога је Апелациони суд првостепену пресуду преиначио у погледу одлуке о казни и осудио га на јединствену казну затвора у трајању од 8 година, налазећи да ће се истом остварити у потпуности сврха кажњавања.

Првостепеном пресудом Галић осуђен на 10 година затвора

Пресудом Првог основног суда у Београду, која је донета 21. септембра прошле године, Лазар Галић је због извршења кривичног дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја у стицају са кривичним делом непружања помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 10 година.

Њему је изречена мера безбедности забране управљања моторним возилом “Б” категорије у трајању од 5 година.

Kако се наводи у првостепеној пресуди, окривљени Лазар Галић је оглашен кривим јер се тог 18. јула 2021. године на обележеном пешачком прелазу није придржавао саобраћајних прописа и тако угрозио јавни саобраћај и довео у опасност живот и тело људи. Он је управљајући путничким возилом брзином од око 53 км на час, прилазећи пешачком прелазу, а брзину кретања свог возила није прилагодио тако да у свакој ситуацији коју види или има разлога да предвиди може безбедно да пропусти пешака – М.Б, дете С.Б. и дете Л.Б. који су већ ступили и налазили се на средини пешачког прелаза на коловозу улице Маријане Грегоран у његовој коловозној траци.

Галић је ударио Стефана (9), услед чега је оштећено дете Стефан Балић задобило тешку телесну повреду, па је због тога 22. јула 2021. године преминуо. Док је Л.Б. дете задобило тешку телесну повреду, након чега је окривљени као возач путничког возила оставио без помоћи лица.

Прочитајте још:  Стравични детаљи крвавог злочина у Kикинди: МАСАKРИРАО МУШKАРЦА ЈЕР ЈЕ МИСЛИО ДА ЈЕ ЉУБАВНИK ЊЕГОВЕ ЖЕНЕ

(МОНДО)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СМАЊЕНА KАЗНА ЛАЗАРУ KОЈИ ЈЕ ПРЕГАЗИО СТЕФАНА (9) НА KАРАБУРМИ!

  1. “Њему је изречена мера безбедности забране управљања моторним возилом „Б“ категорије у трајању од 5 година.”

    Зашто се овом човеку уопште даје шанса да поново, чак и пре истека казне од 8 година, управља моторним возилом било које категорије? Неможе он више да вози. Никада. Само бицикл.

    Кукамо због тога што се неким људима на простору бивше ЈУ не суди, што пролазе кроз сва решета судова у својим земљама и у Хагу, а једног вишеструког прекршитеља закона у Србији, на домак суда и правде – не кажњавамо казнама које ће опаметити и друге и њега самог. Судијо, како ти је име?

    Скинули му казну са 10 на 8 година? Затошто је породични човек?

    Па какав је он породични човек када туђу децу не воли? Када нема разума због туђе деце да вози паметно. Мислите ли да тај и своју децу воли разумном, зрелом љубављу родитеља? Па тај и своју децу, “стави са собом(!) у кола” па их вози – ништа паметније него кад вози сам.

    Ал добро. Пусти човек. Пуно је и осам година. Дао Бог да се опамети, довољно времена има. Ако се не опамети за 8 година робије, неће ни за 10. Али да вози кола? Не, никада више! Коме паде на памет да му опет да зољу од 1600 или 2000 кубика да управља с њом?!? Правосуђе?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *